Дружина власника «РусКрымТура» отримала підряд на агітацію кримських дітей служби в російській армії

Новини

В окупованому Сімферополі підприємець Ірина Тарасенко отримала підряд на агітацію кримських дітей служби в російській армії.  «Дні призовника”  заплановано провести для 450 неповнолітніх школярів.

Ірина Тарасенко – дружина директора і співвласника крупної туристичної компанії “РусКрымТур” Анатолія Тарасенка, який організовує незаконні тури  громадян РФ до Криму, а громадян України з Криму – до окупованої частини території Грузії – в Абхазію.

Про це повідомляє Центр прав людини ZMINA.

Договір укладено між Регіональним центром з підготовки до військової служби та військово-патріотичного виховання (Кримпатріотцентр) та індивідуальним підприємцем “Тарасенко Ірина Петрівна”.  Відповідно до технічного завдання та угоди, Ірина Тарасенко зобов’язалась організувати та провести військово-патріотичну акцію “День призовника. Осінь 2020” з 10 до 25 жовтня. Захід має відбутись на території військової частини Сімферополя за участі 450 дітей віком від 14 – 17 років.

Окрім того, Ірина Тарасенко має організувати військово-патріотичний турнір зі стрільби в спортивній школі олімпійського резерву імені Клименка у Сімферополі. У змаганнях візьмуть участь 100 дітей віком від 14 – 17 років.

Обидва договори укладені на загальну суму 236 600 рублів (близько 80 тисяч гривень).

Цьогоріч індивідуальне підприємство “Тарасенко Ірина Петрівна”, зокрема, брало участь в організації фестивалю “Таврида – АРТ”, форумах “Ростов” та “Селіас”.

Мілітаризація свідомості дітей у Криму напряму пов’язана з темою незаконного призову до лав Збройних Сил РФ. Це поступовий процес перевиховання неповнолітніх громадян України у Криму у громадян Росії, які готові померти, захищаючи країну-окупанта зі зброєю в руках. За даними Кримської правозахисної групи за всі роки окупації до лав ЗС РФ призвали щонайменше 18 000 жителів Криму віком від 18 років і старше. За цей період за ухиляння від служби в ЗС РФ набули чинності як мінімум 83 вироки, писала Ірина Сєдова, аналітик Кримської правозахисної групи.

Російський щорічний комплекс пропагандистських заходів до річниці перемоги у «Великій вітчизняній війні» отримав влучну народну назву «побєдобєсіє». Він не оминає нікого, зокрема, й наймолодших українських громадян в окупованому Росією Криму. Розповімо вам про один зразок «святкової» воєнної пропаганди РФ серед малолітніх.

Детальніше – в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Бац – артилерія!»: Побєдобєсіє для кримських малят

Також читайте матеріал Центру журналістських розслідувань «Картковий будинок Путіна»: чому Україна зобов’язана прийняти «закон про воєнних злочинців»

Нагадаємо:

  • 13 червня 2017 року прокуратур АРК Гюндуз Мамедов повідомив, що прокуратура розглядає тяжкі злочини проти громадян в Криму, які здійснюються представниками країни-окупанта, як порушення міжнародного гуманітарного права. У зв’язку з цим раніше відкриті кримінальні провадження за фактами вбивств, нападів, переслідування і незаконного позбавлення волі активістів на півострові перекваліфіковані або доповнені статтею 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни).
  • В грудні 2018 року офіс прокурора Міжнародного кримінального суду опублікував звіт за 2018 рік, в якому підтвердив кваліфікацію ситуації на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя, як міжнародний збройний конфлікт між Україною і РФ. За ним, до цієї ситуації продовжує застосовуватися право міжнародних збройних конфліктів (міжнародного гуманітарного права).
  • Правозахисники вважають, що вже в 2019 році в Міжнародному кримінальному суді можуть розглянути питання відкриття офіційного розслідування щодо ситуації в Україні.
  • Прокурор АРК Гюндуз Мамедов вважає,що Міжнародний кримінальний суд може почати офіційне розслідування військових злочинів РФ в окупованому Криму вже в 2019 році.
  • До 40% кримінальних проваджень, відкритих за фактами здійснення злочинів в окупованому Криму, прокуратура АРК перекваліфікує чи докваліфікує у відповідності до міжнародного гуманітарного права за ст.438 КК України – порушення законів і звичаїв ведення війни.