Геннадій Труханов знову обраний мером Одеси

Новини
Мер Одеси Геннадій Труханов Фото: dumskaya.net

У другому турі виборів мера Одеси, який пройшов 15 листопада, переміг діючий міський голова Геннадій Труханов, за якого проголосували 54,28% виборців. Його конкурент, нардеп Микола Скорик отримав 42,17% голосів виборців.

Про це повідомляє одеське видання «Думская» з посиланням на підсумковий протокол міської територіальної виборчої комісії.

Згідно з документом, за Труханова, якого висунула партія «Довіряй ділам», віддали голоси 93921 виборців (54,28%). За його опонента, висунутого партією «Опозиційна платформа – За життя», народного депутата Миколу Скорика проголосували 72974 виборців (42,17%).

Розрив між кандидатами склав 20947 голосів.

Всього в голосуванні взяли участь 173 010 одеситів.

У першому турі Геннадій Труханов набрав 38,3% голосів виборців, Микола Скорик – 19,4%.

Труханов займає пост міського голови Одеси з 2014 року, коли він переміг на позачергових виборах мера. У 2015 році Труханів знову був обраний міським головою Одеси.

Нагадаємо:

  • 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких українці обирали депутатів місцевих, районних та обласного рад, голів міст, селищ і сіл. Вибори проводилися за новим Виборчим кодексом, який передбачає пропорційну систему виборів депутатів з відкритими списками до місцевих рад тих населених пунктів, де зареєстровано понад 10 тис. виборців. Вибори в територіальних громадах з меншим числом виборців проходили за мажоритарною системою.
  • 15 листопада в Луцьку, Одесі, Сумах, Херсоні, Кам’янець-Подільському Хмельницької області, Краматорську, Українці Київської області відбулося повторне голосування на виборах міського голів. У всіх містах, крім Українки, повторне голосування відбулося в зв’язку з тим, що під час голосування 25 жовтня жоден з кандидатів не отримав більше 50% голосів виборців, які взяли участь в голосуванні.
  • За даними ЦВК, середня явка виборців у другому турі виборів мерів семи українських міст склала 24%. За даними ОПОРИ, явка склала 23,9%.
  • За загальною оцінкою спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, протягом повторного голосування на дільницях не виявлено суттєвих порушень, які могли б вплинути на результати виборів.