У СІЗО «Лефортово» кримчанину Яцкіну не проводять лікарський огляд і не повідомляють діагноз – Полозов

Новини
Іван Яцкін Фото: Гульнара Кадырова

У Москві в СІЗО «Лефортово» кримчанину Івану Яцкіну, який скаржиться на біль в грудині, вже тривалий час не проводять лікарський огляд і не повідомляють діагноз.

Про це повідомив в Facebook російський адвокат Микола Полозов, який зустрівся з Яцкіним під час проведення слідчих дій в слідчому управлінні ФСБ.

«Іван Григорович почувається задовільно. Він все так же утримується в камері один. На жаль, його так і не оглянув знову тюремний терапевт і не повідомив діагноз з урахуванням рентгенівських знімків грудини, які лікар повинен був вивчити. За словами Івана Яцкіна, в СІЗО «Лефортово» спалах ковіду і лікарі опікуються хворими арештантами. Також до цього часу його не оглянув офтальмолог», – написав Полозов.

Він також зазначив, що Яцкіну віддали посилку зі Львова, яку послала його дочка Катерина Яцкіна, а також листи, які довгий час не передавали і лікарські засоби.

Раніше Полозов повідомляв, що Яцкін скаржився на біль в грудині після того як він впав в камері і сильно вдарився.

10 листопада Перший апеляційний суд загальної юрисдикції в Москві відхилив апеляційну скаргу на продовження арешту Яцкіну. Він залишиться в СІЗО до 16 грудня 2020 року.

Нагадаємо:

  • В жовтні 2019 року російські спецслужби затримали і таємно вивезли з окуповаого Криму Імешканця півострова Івана Яцкіна, обвинувативши його в «держзраді» за нібито «шпіонаж» на користь України. Адвокат Микола Полозов сподівається на допомогу України в його звільненні.
  • Лефортовський районний суд Москви на закритому засіданні ухвалив укласти Івана Яцкіна під варту до 16 березня 2020 року. Слідчі органи ФСБ обвинувачують  кримчанина в скоєнні злочину, передбаченого ст.275 КК РФ (державна зрада).
  • Про затримання Яцкіна повідомили російські ЗМІ в кінці грудня 2019 року.
  • У січні 20202 року прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання в окупованому Криму ФСБ кримчанина Івана Яцкіна.
  • Яцкін написав заяви президенту України Володимиру Зеленському та уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій з проханням включити його в список на обмін в Росією і надати фінансову допомогу його родині, в якій недавно з’явилась четверта дитина.
  • 13 жовтня Мосміськсуд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Івану Яцкіну, який утримується в московському СІЗО «Лефортово», ще на два місяці до 16 грудня 2020 року.