ЦВК оприлюднила результати виборів мерів у семи містах, де 15 листопада пройшли повторне голосування

Новини
Фото: investigator.org.ua

Центральна виборча комісія оприлюднила результати виборів міських голів у всіх семи містах України, де 15 листопада відбулося повторне голосування.

Відповідна інформація розміщена на сайті Центрвиборчкому.

Другий тур виборів мерів 15 листопада проходив в Луцьку, Краматорську Донецької області, Українці Київської області, Одесі, Сумах, Херсоні та Кам’янець-Подільському Хмельницької області.

У Луцьку на виборах мера переміг радник колишнього міського голови, член партії «За майбутнє» Ігор Поліщук, якого підтримали 54,6% виборців.

У Краматорську переміг самовисуванець Олександр Гончаренко, який отримав 57,85% голосів.

В Українці переможцем виборів мера став член партії «Європейська Солідарність» Олександр Туренко, за якого проголосували 51,5% виборців.

В Одесі мером знову обраний Геннадій Труханов, якого підтримали 54,28% виборців.

У Сумах також переміг чинний мер, кандидат від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Олександр Лисенко, отримавши 60,32% голосів.

Мером Херсона обраний висуванець партії «Нам тут жити», народний депутат Ігор Колихаєв, за якого проголосували 63,59% виборців.

Міським головою Кам’янець-Подільського обраний кандидат від партії ВО «Свобода» Михайло Посітко, який отримав 58,33% голосів виборців.

Нагадаємо:

  • 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких українці обирали депутатів місцевих, районних та обласного рад, голів міст, селищ і сіл. Вибори проводилися за новим Виборчим кодексом, який передбачає пропорційну систему виборів депутатів з відкритими списками до місцевих рад тих населених пунктів, де зареєстровано понад 10 тис. виборців. Вибори в територіальних громадах з меншим числом виборців проходили за мажоритарною системою.
  • 15 листопада в Луцьку, Одесі, Сумах, Херсоні, Кам’янець-Подільському Хмельницької області, Краматорську, Українці Київської області відбулося повторне голосування на виборах міського голів. У всіх містах, крім Українки, повторне голосування відбулося в зв’язку з тим, що під час голосування 25 жовтня жоден з кандидатів не отримав більше 50% голосів виборців, які взяли участь в голосуванні.
  • За даними ЦВК, середня явка виборців у другому турі виборів мерів семи українських міст склала 24%. За даними ОПОРИ, явка склала 23,9%.
  • За загальною оцінкою спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, протягом повторного голосування на дільницях не виявлено суттєвих порушень, які могли б вплинути на результати виборів.