Явка виборців на виборах мерів 11 міст станом на 16:00 склала 22,5% – ОПОРА

Новини
Фото: investigator.org.ua

В ході повторного голосування 22 листопада інтегрована явка виборців в 11 містах Украини станом на 16:00 склала 22,5% (похибка становить 1%).

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

В організації нагадали, що під час голосування 25 жовтня по всій Україні явка на 16:00 становила 27%, під час повторного голосування 15 листопада в 7 містах – 18,6%.

За даними ОПОРИ, явка на 12.00 склала 9,7% (похибка – 0,5%).

Громадянська мережа ОПОРА проводить кампанію спостереження за повторним голосуванням на виборах міських голів у 11 містах: Бердянськ (Запорізька область), Дніпро, Дрогобич (Львівська область), Львів, Миколаїв, Нікополь (Дніпропетровська область), Полтава, Рівне, Слов’янськ (Донецька область), Ужгород, Черкаси. У день голосування, 22 листопада, на дільницях присутні майже 300 спостерігачів мережі.

Як повыдомлялось, 22 листопада в 11 містах України проходить повторне голосування на виборах міського голови. Мешканці Дніпра, Миколаєва, Львова, Полтави, Рівне, Черкас, Ужгороду (Закарпатська область), Слов’янську (Донецька область), Бердянську (Запорізька область), Дрогобичу (Львівська область) і Нікополю (Дніпропетровська область) обирають одного з двох кандидатів, які вийшли до другого туру.

Нагадаємо:

  • 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких українці обирали депутатів місцевих, районних та обласного рад, голів міст, селищ і сіл. Вибори проводилися за новим Виборчим кодексом, який передбачає пропорційну систему виборів депутатів з відкритими списками до місцевих рад тих населених пунктів, де зареєстровано понад 10 тис. виборців. Вибори в територіальних громадах з меншим числом виборців проходили за мажоритарною системою.
  • 15 листопада в Луцьку, Одесі, Сумах, Херсоні, Кам’янець-Подільському Хмельницької області, Краматорську, Українці Київської області відбулося повторне голосування на виборах міського голів. У всіх містах, крім Українки, повторне голосування відбулося в зв’язку з тим, що під час голосування 25 жовтня жоден з кандидатів не отримав більше 50% голосів виборців, які взяли участь в голосуванні.
  • За даними ЦВК, середня явка виборців у другому турі виборів мерів семи українських міст склала 24%. За даними ОПОРИ, явка склала 23,9%.