«Легше буде в міжнародних інстанціях»: адвокат Полозов про справу Чубарова

Новини
Рефат Чубаров і Микола Полозов Фото: Facebook Николай Полозов

Третій апеляційний суд у російському місті Сочі відмовив у задоволенні апеляційної скарги адвоката Миколи Полозова на рішення так званого «Верховного суду«Криму. Скарга була подана на рішення, яким «суд» відмовив Полозову захищати голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про написав адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у facebook.

Суддя Віктор Васильєв свою позицію аргументував тим, що допуск Полозова як захисника Чубарова може колись призвести до конфлікту інтересів між Чубаровим та Ахтемом Чийгозом, якого також захищав адвокат.

«Суд ніяких фактів наявності протиріч інтересів Чийгоза і Чубарова встановити не зміг, а для відводу адвоката потрібні не припущення, а фактичні обставини», — написав Полозов.

Адвокат пише, що рішення кримського «суду» буде оскаржувати в касації. А зважаючи на процесуальні порушення, «легше буде в міжнародних інстанціях».

Нагадаємо:

  • 23 березня 2020 року в Криму «кримське управління Слідкому РФ» порушило кримінальну справу стосовно голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова за нібито «організацію масових заворушень» під час проведення проукраїнського мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради АРК.
  • 1 квітня «кримське управління Следкома РФ» заочно пред’явило обвинувачення Чубарову в організації масових заворушень і закликах до «порушення територіальної цілісності РФ» на мітингу 26 лютого 2014 року.
  • 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбулися два мітинги — за збереження територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу, і сепаратистський мітинг прихильників «Русского единства». Організаторами заходів виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксенов. Тоді в результаті тисняви і сутичок двоє людей загинули.