Рада продовжила до кінця 2021 року дію закону про особливий статус Донбасу

Новини
Фото: presalibera.net

Верховна Рада 15 грудня продовжила до кінця 2021 року дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

За ухвалення законопроекту №4467 «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» за основу та в цілому в залі парламенту проголосували 304 народні депутати, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію телеканалу «Рада».

Відповідно з документом, дія закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» продовжена до 31 грудня 2021 року включно.

Нагадаємо:

  • 16 вересня 2014 року Верховна Рада прийняла закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО. Він набрав чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу вступає в силу тільки «після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України».
  • 17 березня 2015 року Верховна Рада внесла зміни в закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Згідно з прийнятими змінами, особливий порядок в ОРДЛО почне діяти тільки після проведення там позачергових виборів, відповідно до Конституції України.
  • Верховна Рада продовжувала на рік дію цього закону у 2017 році, в 2018 році і в 2019 році.