У Сімферополі та Ялті на Новий рік вода буде цілодобово, а в Євпаторії дадуть гарячу воду – Аксенов

Новини
Сергій Аксенов Фото: facebook.com/pg/aksenov.rk

В окупованому Криму жителі Сімферополя і Ялти на Новий рік отримають воду цілодобово, а в Євпаторії дадуть гарячу воду.

Про це повідомив так званий «глава Криму» Сергій Аксенов 30 грудня на нараді в «кримському уряді», передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію засідання.

«31 грудня та 1 січня і в Сімферополі, і в Ялті вода буде без обмежень. В Євпаторії завтра, 31 грудня, мають дати гарячу воду», – сказав Аксенов.

Як повідомлялось, в результаті посухи в окупованому Криму в водосховищах, які забезпечують водопостачання Сімферополя, залишився мінімальний обсяг води.

29 кримських населених пунктів знаходяться на «режимному водопостачанні».

Жителям Південного берега в якості подарунка на Новий рік і Різдво продовжать термін подачі води. На відміну від звичайних днів, коли вода подається двічі на добу по три години, 31 грудня 2020 року і 6 січня 2021 року вода буде подавати з 6:00 і до 22:00 наступного дня.

Нагадаємо:

  • З 24 серпня в Сімферополі, в Сімферопольському і Бахчисарайському районах окупованого Криму обмежили подачу води через посуху. Окупаційна влада заявила про встановлення біля соціальних об’єктів і в житлових мікрорайонах міста понад 230 накопичувальних баків для води. Обмеження вводились в три етапи. 7 вересня введений третій, самий жорсткий етап обмежень подачі води. Водопостачання здійснюється по годинах – вранці і ввечері.
  • З 23 вересня обмеження подачі води введене в Алушті, Партеніті і Малому Маяку.
  • Після окупації Криму Україна в квітні 2014 року року перекрила надходження води на півострів з річки Дніпро через Північно-Кримський канал, який забезпечував до 85% його потреб в прісній воді. Для забезпечення водою господарств Херсонської області та недопущення її перетоку на окуповану територію півострова канал перегородили тимчасовою дамбою із мішків з піском. У Криму склалася критична ситуація з водопостачанням окремих міст, а також з організацією зрошення і поливу на землях сільськогосподарського призначення.