Глава МОЗ анонсував підписання договору про постачання ще однієї COVID-вакцини

Новини

Міністерство охорони здоров’я планує найближчим часом підписати договір зі ще одним постачальником вакцин від COVID-19.

Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Коли ми почали напрацьовувати стратегію вакцинації від COVID-19, одразу було визначено, що Міністерство охорони здоров’я не має самостійно проводити будь-які закупівлі. З першим виробником, компанією Sinovac, договір підписало ДП «Медичні закупівлі України» (МЗУ). На момент підписання договору на закупівлю готовність виявили дві компанії. З однією з них (Sinovac) ми підписали договір, з іншою компанією ми підпишемо договір найближчим часом», – сказав Степанов

При цьому міністр наголосив, що не може назвати цю компанію через угоду про конфіденційність.

«Розголошення будь-якої інформації до моменту підписання договору призведе до зриву домовленостей – такі умови співпраці. Одразу після підписання договору на постачання я зможу повідомити всі деталі», – підкреслив він.

За словами Степанова, цю закупівлю буде проведено не через МЗУ, а через іншого оператора.

У січні Кабінет Міністрів визначив британське закупівельне агентство Crown Agents оператором закупівлі вакцин від COVID-19 для України.

  • Вакцинованих від коронавірусу осіб заноситимуть до спеціальної електронної бази, щоб потім лікарі могли видати довідку про щеплення.
  • Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час зустрічі з членами фракції «Слуга народу» заявив, що вакцинація від COVID-19 в Україні почнеться в середині лютого.