ПФУ перевірить тих, хто більше року не знімає пенсії з банківських карт

Новини
пенсий

Пенсійний фонд має намір перевірити пенсіонерів, які понад рік не знімали пенсії з банківської карти. Фонд вже отримав від банків список одержувачів пенсій, які понад рік не переводили в готівку.

Про це повідомила директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Олена Охріменко.

«Можливо, людина померла, можливо, кудись поїхала, або ще якісь обставини заважали отримати пенсійну виплату. Щоб відновити виплати через банк, пенсіонер повинен написати заяву, тоді в наступному місяці виплата в банківській установі відновиться – з тією ж датою і на той же рахунок», – сказала вона.

Ті, хто через проблеми зі здоров’ям не можуть прийти до відділення Фонду, необхідно дистанційно повідомити їх про це. Після цього співробітник фонду особисто проведе ідентифікацію на місці, зручному пенсіонеру.

Як повідомлялося, Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб (ВПО), термін дії яких спливає під час карантину, до 1 березня 2021 року.

Ощадбанк призупинив знищення карт пенсіонерів-переселенців, які ті не отримали через заблоковані ОРДЛО пункти пропуску: багато пенсіонерів з березня 2020 року не можуть потрапити на підконтрольну української влади територію. Карти пенсіонерів-переселенців, які перевипустити, можуть зберігатися в відділеннях банку до 31 березня 2021 року.

Ощадбанк повідомив, що платіжні картки ВПО, які обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», і термін дії яких закінчується під час карантину, не блокуватимуться до 1 березня 2021 року: у таких карт зберігаються базові можливості, але є і обмеження. Коли людина забере у відділенні свою нову (перевипущену) картку, то платіжна карта, термін дії якої був продовжений, стане неактивною відразу після активації нової платіжної картки.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк нараховує в повному обсязі і вчасно усі кошти на рахунки пенсіонерів зі статусом ВПО, які зараз через карантинні обмеження не можуть виїхати з окупованого Донбасу на підконтрольну українській владі територію. Пенсії очікують своїх власників і будуть доступні при першому їхньому зверненні.
  • ВПО за послугу СМС-інформування в Ощадбанку оплачують 7 грн на місяць. Крім того, з 1 грудня вони можуть знімати пенсії без комісії у банкоматах та відділеннях банку.
  • Ощадбанк роз’яснив, в яких випадках інформація про внутрішньо переміщених осіб передається до Пенсійного фонду України для перевірки.