Ощадбанк нараховує в повному обсязі кошти пенсіонерам-ВПО, які зараз не можуть виїхати з ОРДЛО

Новини
Фото: oschadbank.ua

Ощадбанк нараховує в повному обсязі і вчасно усі кошти на рахунки пенсіонерів зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які зараз через карантинні обмеження не можуть виїхати з окупованого Донбасу на підконтрольну українській владі територію. Пенсії очікують своїх власників і будуть доступні при першому їхньому зверненні.

Про це повідомила начальник Донецького обласного управління Ощадбанку Світлана Яківчик, передає портал «Донецкие новости».

«Всі кошти, передбачені для пенсіонерів – внутрішньо переміщених осіб, які не змогли виїхати на територію, підконтрольну українській владі, в повному обсязі і своєчасно зараховуються на пенсійні карткові рахунки. Ці кошти очікують своїх власників, і при першому їхньому зверненні ці кошти доступні», – сказала Яківчик.

Вона додала, що інформацію про стан свого рахунку і наявності коштів пенсіонери-ВПЛ можуть перевірити в мобільному додатку «Ощад 24/7». Крім того, з усіх питань працює безкоштовна «гаряча лінія»: 0-800-210-800.

Начальник облуправління банку нагадала, що на сьогодні в Донецькій області зареєстровано 280 тисяч пенсіонерів-переселенців.

Також вона повідомила, що в відділеннях Ощадбанку Донецької області залишаються не отриманими понад 100 тисяч перевипущених платіжних карток пенсіонерів-переселенців.

«На сьогодні понад 100 тисяч карткових рахунків також знаходяться у відділеннях Ощадбанку Донецької області і очікують звернення своїх власників, пенсіонерів-ВПЛ», – зазначила Яківчик.

Як повідомлялось, термін дії прострочених платіжних карток Ощадбанку пенсіонерів зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) продовжений поки до 1 січня 2021 року. До цієї ж дати плюс 60 днів після закінчення карантину банк відстрочив для них проходження ідентифікації.

Юристи рекомендують дзвонити в Ощадбанк тим, хто не може забрати банківську карту, щоб її не знищили. Це стосується осіб з довідкою внутрішньо переміщеного особи (ВПО), які проживають в ОРДЛО, і зараз не мають можливості приїхати на підконтрольну територію, щоб отримати нову карту Ощадбанку. Також можна залишати скарги на «гарячій лінії» Ощадбанку, або телефонувати на урядову лінію 15-45.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк продовжив до 1 січня 2021 року дію платіжних карток переселенців, обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», через карантин і тимчасові обмеження, викликані COVID-19.
  • Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що пенсіонери з непідконтрольного Донбасу зможуть отримувати пенсії, навіть якщо їх карти Ощадбанку вже прострочені, а вони не можуть перетнути КПВВ через карантин. Рішенням Кабміну знято обмеження щодо верифікації в 60 днів до того, як буде завершено повністю карантин.
  • Ощадбанк пояснив, що продовження дії електронних пенсійних посвідчень (ЕПП), які одночасно є банківськими картками, до 1 січня 2021 року, стосується виключно карток пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО).