Ощадбанк нагадав про нюанси продовжених карт ВПЛ

Життя
Ощадбанк
Фото: epravda.com.ua

Ощадбанк повідомив, що платіжні картки внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», і термін дії яких закінчується під час карантину, не блокуватимуться до 1 березня 2021 року: у таких карт зберігаються базові можливості, але є і обмеження. Коли людина забере у відділенні свою нову (перевипущену) картку, то платіжна карта, термін дії якої був продовжений, стане неактивною відразу після активації нової платіжної картки.

Як повідомляється на сайті фінустанови, Ощадбанк продовжує перевипуск карт за графіком і доставляє їх в відділення.

Якщо ви отримали SMS від Ощадбанку, то ваша перевипущена карта вже в відділенні;

Якщо переселенець не зміг забрати свою нову карту в відділенні, він може і далі знімати кошти та розраховуватися своєю старою карткою до 1 березня 2021 року.

Що можна:

  • платити в магазинах за допомогою магнітної стрічки або чіпа;
  • розраховуватися Apple Pay або GPay безконтактно або в інтернеті, якщо картка була додана в додатки раніше;
  • розраховуватися в інтернеті на сайтах, де не потрібно верифікація 3D Secure;
  • користуватися карткою в банкоматах, в тому числі для зняття готівки;
  • користуватися додатком «Ощад 24/7»: робити онлайн платежі, перекази, оплачувати комунальні та інші. Якщо людина ще не зареєстрований в додатку, то можна це зробити зараз.

Які обмеження:

  • за допомогою цієї карти можна зняти гроші в касі в відділенні банку (в POS-терміналі);
  • не можна розрахуватися цією карткою безконтактно в POS-терміналі/банкоматі;
  • розрахуватися в інтернеті, якщо сайт пропонує пройти 3D Secure верифікацію (зараз цей момент в процесі настройки);
  • частина банкоматів інших банків може не підтримувати операції з такими картками. В такому випадку пропонують повторити спробу в іншому банкоматі, бажано – в банкоматі Ощадбанку.

«На жаль, не всі банки встигли налаштувати свої банкомати і POS-термінали, адже продовження дії карт – це екстрена ситуація, якої ніхто не очікував. Тому просимо з розумінням ставитися до таких моментів і повторити спробу в іншому найближчому терміналі», – пояснили в банку.

Як повідомлялося, Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб (ВПО), термін дії яких спливає під час карантину, до 1 березня 2021 року.

Ощадбанк призупинив знищення карт пенсіонерів-переселенців, які ті не отримали через заблоковані ОРДЛО пункти пропуску: багато пенсіонерів з березня 2020 року не можуть потрапити на підконтрольну української влади територію. Карти пенсіонерів-переселенців, які перевипустити, можуть зберігатися в відділеннях банку до 31 березня 2021 року.

В Ощадбанку пояснили, що для того, щоб потрапити на прийом до фахівця банку для отримання платіжної картки, яка одночасно є електронним пенсійним посвідченням (ЕПП), переселнці та інші клієнти банку не повинні надавати результати тесту на коронавірус.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк нараховує в повному обсязі і вчасно усі кошти на рахунки пенсіонерів зі статусом ВПО, які зараз через карантинні обмеження не можуть виїхати з окупованого Донбасу на підконтрольну українській владі територію. Пенсії очікують своїх власників і будуть доступні при першому їхньому зверненні.
  • ВПО за послугу СМС-інформування в Ощадбанку оплачують 7 грн на місяць. Крім того, з 1 грудня вони можуть знімати пенсії без комісії у банкоматах та відділеннях банку.
  • Ощадбанк роз’яснив, в яких випадках інформація про внутрішньо переміщених осіб передається до Пенсійного фонду України для перевірки.