Міноборони РФ сформує новий десантно-штурмовий полк в окупованому Криму

Новини
Фото: ТАСС

Міністерство оборони Росії переформує 56-у бригаду Повітряно-десантних військ в 56-й десантно-штурмової полк з пунктом базування в Феодосії в окупованому Криму.

Про це 25 березня повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на засіданні колегії міністерства, інформує російське військове відомство.

«В рамках нарощування бойових можливостей військ в цьому році планується завершити розгортання третього десантно-штурмового полку 76-ї дивізії в Пскові, до кінця року переформувати 56-у десантно-штурмову бригаду в 56-й десантно-штурмовий полк з пунктом постійного базування в Феодосії», – сказав Шойгу.

За його словами, Повітряно-десантні війська РФ «сьогодні вони вийшли на новий якісний рівень оперативного реагування на загрози військової безпеки країни».

Як повідомлялось, 23 лютого 2021 року в.о. постійного представника США в ООН Річард Міллс закликав членів організації проголосувати за резолюції, що привертають увагу до ситуації з правами людини і мілітаризації Криму, яка, за його словами, є серйозною і зростаючою загрозою для загальної безпеки.

Нагадаємо:

  • Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак заявив в рамках засідання Військового комітету ЄС в Брюсселі, що Росія окупувала Крим, оскільки півострів їй потрібен як військовий плацдарм для встановлення панування не тільки в Чорному, а й в Середземному морі.
  • 9 грудня 2019 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з окупованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.
  • На початку лютого 2021 року Національне космічне агентство України оприлюднило фотографії окупованого Криму, зроблені з космосу. На них видно як російська армія побудувала на півострові військову базу на випадок війни. Так, на одному з аеродромів підготовлений майданчик для прийому бомбардувальників, які можуть бути носіями ядерної зброї. А ще добре видно десятки новітніх російських винищувачів, гелікоптери, системи С-400 та РЛС.