Українка Катерина Монзуль стане однією з перших в історії арбітрів-жінок, які судитимуть чоловічий ЧС світу з футболу

Новини
Футбольний арбітр Катерина Монзуль Фото: footboom.com

Матчі відбіркового турніру чемпіонату світу (ЧС) з футболу серед чоловіків вперше в історії судитимуть арбітри-жінки: француженка Стефані Фраппар та українка Катерина Монзуль.

Про це повідомила пресслужба ФІФА (міжнародна федерація футболу).

У ФІФА звернули увагу, що за збігом обставин судді-жінки працюватимуть на поєдинках суперників збірної України у груповому раунді Євро-2020. 27 березня Фраппар проведе матч відбору ЧС-2022 Нідерланди – Латвія в Амстердамі, а 28 березня Монзуль судитиме зустріч Австрія – Фарерські острови у Відні.

«Хоча вони вже працювали на кількох важливих поєдинках у чоловічих змаганнях, уперше проводити кваліфікацію чемпіонату світу є особливою подією, і тут є чим пишатися. Фраппар і Монзуль дуже багато працювали останніми роками, і ці призначення є визнанням їхньої чудової роботи», – зазначив голова Комітету арбітрів ФІФА П’єрлуїджі Колліна.

За останні два роки Стефані Фраппар провела цілу низку відповідальних матчів. Наприклад, у 2019 році вона відсудила фінал чемпіонату світу серед жінок між збірними США та Нідерландів. Фраппар накопичила цінний досвід в єврокубкових матчах і у французькій Лізі 1.

Катерина Монзуль, яка працювала у фіналі чемпіонату світу серед жінок 2015 року, проводить багато матчів у Прем’єр-лізі України й часто запрошується на єврокубкові турніри та змагання національних збірних, зазначили у ФІФА.

В свою чергу Українська асоціація футболу (УАФ) повідомляє, що на матчі Австрія – Фарерські острови Катерині Монзуль на лініях допомагатимуть співвітчизники Олександр Жуков та Віктор Матяш. Четвертий суддя – Денис Шурман. Суддівський спостерігач – Дарко Чеферін (Словенія). Делегат ФІФА – Франтишек Лауринець (Словаччина).