З семи відкритих КПВВ на Донбасі повноцінно працює лише «Станиця Луганська»

Новини
КПВВ «Станиця Луганська» з боку «ЛНР» Фото: ЛИЦ

З семи відкритих КПВВ на Донбасі повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю.

Про це йдеться у тижневому звіті Держприкордонслужби щодо роботи КПВВ у районі проведення ООС.

В контрольних пунктах продовжено дію карантинних обмежень, обов’язковим є проходження температурного скринінгу та дотримання заходів особистої безпеки.

«Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак, рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорах заблокований з боку тимчасово окупованої території України.-Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України прослідувало 5 798 осіб, а на контрольовану територію – 6 154 осіб».

Через КПВВ «Щастя» на тимчасово окуповану Луганщину прослідувала вантажівка від Міжнародного комітету Червоного Хреста. А через КПВВ «Новотроїцьке» до тимчасово окупованого Донецька проїхало 5 вантажних автомобілів від Управління ООН з координації гуманітарних справ. Для потреб цивільного населення направлено матраци, медичне обладнання, товари медичного призначення. Загальна вага гуманітарного вантажу склала 20,6 тонни.

Як повідомлялось, з 15 січня 2021 року на території сервісного центру в КПВВ «Новотроїцьке» громадяни, які прибули з непідконтрольною території, можуть безкоштовно здати експрес-тест на антиген коронавірусу, негативний результат якого дозволяє не проходити самоізоляцію. 

Нагадаємо:

  • 5 січня 2021 року Кабмін України прийняв постанову, якою дозволив проводити в КПВВ тестування на коронавірус осіб, які прибувають з територій окупованого Криму і Донбасу не тільки методом ПЛР, а й за допомогою експрес-тесту на визначення антигену COVID-19.
  • Кабінет міністрів зобов’язав осіб, що приїжджають до України, надавати при перетині кордону довідку про негативний ПЛР-тест.
  • 22 березня 2021 року Кабмін України вніс зміни у порядок пропуску осіб через КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом та лінії розмежування на Донбасі. Без самоізоляції будуть пропускати громадян України, які хочуть вакцинуватись від COVID-19 на підконтрольній уряду території і мають запрошення на вакцинацію.