У Криму «суд» засудив українського військового Добринського до 3,5 років позбавлення волі – адвокат

Новини
Український військовослужбовець Євген Добринський Фото: ТАСС

В окупованому Криму «Джанкойський районний суд» 21 квітня засудив затриманого ФСБ 30 травня 2020 року поблизу адмінкордону з півостровом українського військовослужбовця Євгена Добринського до 3 років 6 місяців позбавлення волі в колонії загального режиму за обвинуваченням в «незаконному перетині кордону» і «контрабанді наркотиків».

Про це виданню Крим.Реалії повідомив адвокат Добринського Іслям Веліляєв.

«Сьогодні відбулося засідання у справі щодо мого підзахисного Євгена Добринського, він виступив з останнім словом, вказав, що він не визнає себе винним ні в одному злочині, адекватному йому. Він вказав, що наркотики – коноплю, яку у нього знайшли під час обшуку, йому підкинули співробітники ФСБ під час обшуку. І з приводу епізоду про незаконне перетинання кордону, він також вказав, що не вважає, що переходив кордон, тому Євген сказав, що його затримали незаконно. Після цього суд пішов до нарадчої кімнати, і виніс вирок – 3 роки 6 місяців колонії загального режиму, без додаткових обмежень», – сказав Веліляєв.

Він додав, що захист має намір оскаржити цей вирок.

Як повідомлялось, 16 квітня 2021 року омбудсмен України Людмила Денісова првінформувала, що військова частина, в якій значиться український військовослужбовець Євген Добринський, не виплачує його сім’ї належне йому грошове забезпечення.

Нагадаємо:

  • 30 травня 2020 року на Херсонщині в районі півострова Чонгар біля адмінкордону з Кримом пропав військовослужбовець, який ніс службу на спостережному посту. За попередніми даними військової служби правопорядку в ЗСУ, військовий був викрадений. Біля спостержного поста були виявлені сліди боротьби. Євген Добринський служить в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді.
  • 2 червня 2020 року ФСБ визнала, що Євген Добринський знаходиться на території окупованого півострова. Спецслужба РФ стверджує, що український військовий нібито сам перетнув «держкордон РФ» і був затриманий «у стані алкогольного сп’яніння».
  • 3 червня 2020 року в Криму «Київський районний суд» Сімферополя заарештував українського військовослужбовця Євгена Добринського.