В Мінреінтеграції заявили, що Стратегія економічного розвитку Донбасу почне працювати з 1 січня 2022 року

Новини

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявили, що Стратегія економічного розвитку Донецької та Луганської областей почне працювати з січня 2022 року.

Про це сказав перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми собі ставимо таку амбітну мету – реально стратегія почне працювати з 1 січня 2022 року, коли всі інші законодавчі ініціативи будуть ухвалені і розпочнеться реалізація», – зазначив він.

За словами Замлинського, на початку травня проєкт документа буде направлено на узгодження центральним органам виконавчої влади, після чого буде розглянуто на засіданні уряду. Далі до Стратегії буде розроблено план заходів на найближчі два роки.

Кабмін України визначив державне підприємство «Реінтеграція та відновлення» міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ та прилеглих до них територій на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, Мінреінтеграції намагається отримати для фінансування свого держпідприємства «Реінтеграція і відновлення» гроші, передбачені в бюджеті на програму підтримки політв’язнів Кремля. Суть цієї оборудки докладно розкрито у публікаціях «Резніков і Шмигаль перекинули гроші політв’язнів на утримання ДПшки Мінреінтеграції» та «ДеПешка Мінреінтеграції забере 6,5 млн грн з програми підтримки політбранців».

Нагадаємо:

  • 19 листопада 2020 року Олексій Резніков повідомив, що багатофункціональні сервісні центри в 2021 році будуть облаштовані на всіх КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • 16 грудня 2020 року у Донецькій області на КПВВ «Новотроїцьке» на лінії розмежування відкрито сучасний багатофункціональний сервісний центр та працює відділення Ощадбанку, послугами якого можуть користатись як громадяни, що живуть на непідконтрольній території Донбасу, так і місцеві мешканці.