«ДНР» 10 травня відкриє на один день КПВВ «Оленівка» під Донецьком

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» у так званій «ДНР» Фото: dan-news.info

Так звана «ДНР» в понеділок, 10 травня, на один день відкриє на в’їзд і виїзд контрольований незаконними збройними формуваннями КПВВ «Оленівка», який знаходиться в одному транспортному коридорі з українським КПВВ «Новотроїцьке».

Перетнути лінію розмежування можна буде з 9:00 до 16:30. Після переходу України на літній час різниці в часі з «ДНР» немає, пише сайт «Новости Донбасса».

Для виїзду з підконтрольної «ДНР» території потрібно мати реєстрацію на контрольованій українською владою території. Для в’їзду необхідно заздалегідь отримати дозвіл «міжвідомчого штабу ДНР».

При в’їзді з підконтрольної уряду України території в ОРДО на КПВВ «Оленівка» потрібно заповнити бланк-згоду «на направлення в стаціонарне відділення установи охорони здоров’я для проведення обстеження». Або, при бажанні, можна здати експрес-тест на коронавірус вартістю 1750 рублів (650 гривень). У разі негативного результату, потрібно дати згоду на самоізоляцію дома. При позитивному результаті тесту – людину направлять в лікарняний стаціонар для проведення подальшого обстеження.

Люди, які направляються на підконтрольну Україні територію, повинні встановити мобільний додаток «Вдома», щоб відправитися на двотижневу самоізоляцію. На КПВВ «Новотроїцьке» прибулі з ОРДО можуть безкоштовно здати експрес-тест на антиген коронавіруса. У разі негативного результату самоізоляція, контрольована мобільним додатком «Вдома», буде завершена достроково. Також самоізоляцію можна припинити після негативного ПЛР-тесту на коронавірусну інфекцію.

Якщо людина не може встановити додаток «Вдома» через застарілу модель телефону і не має можливості купити новий в магазині на території при КПВВ, – вона має відправитися на обсервацію.

Нагадаємо:

  • Правозахисник вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».
  • У «ДНР» пояснили, яким чином можуть виїхати на підконтрольну Україні територію члени сім’ї, у яких є прописка по різні боки лінії розмежування.
  • 25 серпня 2020 року у «ДНР» частково змінили порядок виїзду на підконтрольну Україні територію через КПВВ «Оленівка», який зараз відкривається для перетину лінії розмежування по понеділках і п’ятницях. Тепер громадяни з реєстрацією (пропискою) на підконтрольній Україні території можуть виїжджати з «ДНР» безперешкодно.