РНБО ввела санкції проти 557 «злодіїв в законі» – Зеленський

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки та оборони запроваджує спеціальні санкції до осіб, які мають статус «вор в законі». Санкції вводяться проти 557 «ворів у законі», відомих наразі у світі.

Про це у зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

«Тим, хто не в Україні – нема чого сюди приїжджати, тим, хто в Україні – нема чого тут затримуватися», – сказав Зеленський.

Санкції, що вводяться: блокування активів; заборона в’їзду в Україну, заборона в’їзду на територію України, відмова в наданні або скасування візи, посвідки на проживання, дозволу на імміграцію, відмова в продовженні строку перебування в Україні, неможливість набуття ними громадянства України та примусове видворення за межі України.

Те саме стосується кримінальних авторитетів. За словами Зеленського такий самий пакет санкцій застосовано до 111 іноземців-кримінальних авторитетів.

«Санкції проти 500+ злодіїв у законі, 100+ кримінальних авторитетів, а також розгляд питання державних земель і будинків у Конча-Заспі та Пущі-Водиці, якими за часів попереднього Президента за дуже символічну плату почала користуватися низка незрозумілих осіб. Такі підсумки чергового засідання РНБО озвучив Володимир Зеленський», – йдеться в повідомленні.

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО України від 15 квітня про введення на три роки санкцій проти 13 осіб, причетних, за даними СБУ, до контрабанди, а також проти 95 пов’язаних з ними компаній, дві з яких мають російську реєстрацію.

Як повідомлялося, 15 квітня 2021 року Рада національної безпеки і оборони України ввела обмежувальні заходи стосовно ще низки юридичних і фізичних осіб через причетність до контрабанди.

Нагадаємо:

  • 3 квітня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО України про застосування санкцій проти «Россотрудничества» та ще 10 компаній з РФ і окупованого Криму. Крім того, обмежувальні заходи застосовані проти десяти осіб, яких в Офісі президента називають найбільшими контрабандистами України.
  • За інформацією ЗМІ, Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення громадянства України трьох осіб, проти яких рішенням РНБО введені санкції за причетність до контрабанди. Йдеться про Вадима Альперіна, Араіка Амірханяна та Олександра Єрімічука. Рішення про позбавлення їх українського громадянства пов’язане з наявністю в них громадянства інших держав: у Альперіна – ізраїльського, у Амірханяна – вірменського, у Єрімічука – румунського.