Переселенцям без реєстрації спростили отримання посвідчення водія

Новини

Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ вдосконалили процедуру реєстрації транспортних засобів та отримання посвідчення водія для внутрішньо переміщених осіб, і відтепер сервісні центри МВС реєструють транспортні засоби та видають посвідчення водія усім ВПО.

Про це інформує пресслужба МВС.

«Вчора, 8 червня 2021 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 2 червня 2021 року № 580, якою внесено зміни до нормативних актів, що регламентують видачу посвідчення водія та реєстрацію транспортних засобів», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, зміни передбачають надання можливості ВПО без зареєстрованого основного місця проживання отримувати в сервісних центрах МВС наступні послуги: складати іспити на право керування транспортними засобами; обмінювати та відновлювати посвідчення водія; реєструвати та перереєстровувати транспортні засоби.

«У такому випадку до пакета необхідних документів додатково надається довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, в якій зазначено фактичне місце проживання. Також адміністратору сервісного центру МВС можна пред’явити довідку в електронному форматі через застосунок Дія», – поінформували у МВС.

Як повідомлялося, Ощадбанк продовжив до 1 липня 2021 року дію платіжних банківських карток внутрішньо переміщених осіб за тарифним пакетом «Мій рахунок», у яких термін дії закінчується під час карантину. Якщо переселенець не зміг забрати нову картку в відділенні, то він може і далі знімати кошти та розраховуватися старої карткою до 1 липня 2021 року.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк роз’яснив, в яких випадках інформація про внутрішньо переміщених осіб передається до Пенсійного фонду України для перевірки.
  • Ощадбанк призупинив знищення карт пенсіонерів-переселенців, які ті не отримали через заблоковані ОРДЛО пункти пропуску: багато пенсіонерів з березня 2020 року не можуть потрапити на підконтрольну української влади територію.
  • У зв’язку з дією карантину проходження фізичної ідентифікації в Ощадбанку для переселенців призупинено, і їх банківські картки на цей час не блокуються. Однак є ряд випадків, коли блокування відбувається.
  • Правозахисник пояснив, що потрібно робити пенсіонерам з ОРДЛО зі статусомВПО, які отримали вимогу від управління ПФУ пройти ідентифікацію, проте в зв’язку з карантином не можуть виїхати з непідконтрольною території, в зв’язку з чим є ймовірність припинення виплат. Деякі заходи для захисту своїх прав на пенсію пенсіонери можуть зробити дистанційно.