У Києві суд відмовив в арешті екс-депутата Криму Ганиша – адвокат

Новини
Василь Ганиш після засідання Київського апеляційного суду, 30.01.2020 Фото: court.investigator.org.ua

Київський апеляційний суд на повторному засіданні відмовив прокуратурі в арешті екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша, єдиного раніше засудженого за держзраду. Згодом Верховний суд скасував вирок і відправив справу Ганиша на перегляд до апеляційної інстанції.

Про це повідомив адвокат Ганиша Андрій Руденко виданню Крим.Реалії.

«Минулого тижня, 10 червня, було засідання, на якому розглядалися апеляційні скарги сторони захисту. Це було повторне апеляційне засідання, в якому прокуратура просила обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Ми заперечили і апеляційний суд прийняв рішення відмовити в задоволенні клопотання», – сказав Руденко.

Він також додав, що засідання проходило в форматі відеоконференції.

За словами адвоката, Ганиш зараз знаходиться у матері в місті Калуш Івано-Франківської області під наглядом місцевих лікарів, у нього заплановано кілька операцій.

За інформацією адвоката, наступне засідання у даній справі відбудеться в кінці вересня.

Нагадаємо:

  • 19 листопада 2018 року ексдепутат Верховної Ради АРК Василь Ганиш був засуджений до 12 років позбавлення волі вироком Дніпровського районного суду Києва за обвинуваченням у державній зраді. Київський апеляційний суд 30 січня 2020 року підтвердив вирок, який набув законної сили.
  • 1 жовтня 2020 року суддя Богунського районного суду Житомира Софія Костенко звільнила від відбування покарання Ганиша за станом здоров’я. Після виходу з колонії колишній депутат знаходиться на лікуванні.
  • 2 грудня 2020 року Верховний суд скасував вирок Василя Ганиша і направив його справу на новий розгляд до апеляційної інстанції.