Ватажок «ДНР» Пушилін пообіцяв відкрити «кордон» з «ЛНР» наступного тижня

Новини
Ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін Фото: ДАН

Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін заявив, що наступного тижня планується відкрити «кордон» між «ДНР» і «ЛНР», який вже тривалий час залишається закритим, не дозволяючи місцевим жителям переміщатися між окупованими частинами Донецької і Луганської областей.

Про це Пушилін повідомив сепаратистським ЗМІ.

«Питання вирішено. Наступного тижня, я думаю, ми зможемо відкрити «кордон» між «ДНР» і «ЛНР»», – сказав ватажок «ДНР».

Він пояснив це рішення тим, що «влада» в «ЛНР» перейшла на контрольований пропуск людей через лінію розмежування на Донбасі з вільної території України через так званий «штаб».

«Тому є всі передумови говорити про те, що «кордон» пора відкривати. Це для багатьох людей довгоочікувана подія», – додав Пушилін.

На даний час на «кордоні» між «ДНР» і «ЛНР» знаходиться чотири автомобільних пункти пропуску: «Дебальцеве», «Сніжне», «Нікішине» і «759-й км траси М-03». Рух через них було зупинено окупаційними «адміністраціями» обох «республік» навесні 2020 року в зв’язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції.

Як повідомлялось, окупаційна «адміністрація» так званої «ДНР» продовжує обмежувати в’їзд людей на підконтрольну їй територію не тільки через КПВВ на лінії розмежування, але також з боку Росії і з території так званої «ЛНР». Зокрема, через «кордон» з РФ і «ЛНР» громадян пропускають тільки при наявності прописки в ОРДО або російського паспорта.

Нагадаємо:

  • Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін заявив, що говорити про відкриття КПВВ на лінії розмежування передчасно через нібито високі показники захворюваності COVID-19 на підконтрольній Україні території, а «кордон» з територією так званої «ЛНР» залишається закритим нібито через «бюрократичну тяганину».
  • Представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі від України Сергій Гармаш вважає, що перспектив відкриття КПВВ на лінії розмежування на Донбасі в доступному для огляду майбутньому немає, оскільки це політичне рішення Росії, спрямоване на реалізацію політики з ізоляції територій ОРДЛО від України і їх інтеграцію в політичний, економічний і соціальний простір РФ.