Американський есмінець USS Ross готується зайти у Чорне море

Новини

Американський ракетний есмінець USS Ross прямує в Чорне море, де візьме участь у навчаннях Сі Бриз-2021.

Про це повідомляє Шостий флот ВМС США.

«USS Ross готується ввійти в Чорне море для участі в навчаннях Сі Бриз-2021. Корабель прямує з військово-морської бази Суда-Бей, Греція, і зараз перебуває в Середземному морі», – йдеться в повідомленні.

Шостий флот Сполучених Штатів Америки, штаб-квартира якого розташована в італійському Неаполі, офіційно оголосив про свою участь у спільному українсько-американському щорічному військовому навчанні SeaBreeze-2021.

Українсько-американські навчання «Сі Бриз-2021», які триватимуть з 28 червня до 10 липня, будуть наймасштабнішими за 24 роки. Навчання матимуть чотири фази: прибуття сил та розгортання пунктів управління, фаза злагодження сил, активна фаза, підведення підсумків навчання та згортання сил. Радниками та спостерігачами на «Сі Бриз-2021» будуть близько 50 військовослужбовців із 17 країн світу. З української сторони в них візьмуть участь 24 одиниці кораблів та катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння та військової техніки. З 3000 учасників навчань половину особового складу становитимуть українські військові.

Нагадаємо:

  • Андрій Клименко, керівник проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень і головний редактор порталу BlackSeaNews, зазначає, що в Чорному морі знову формується Casus Belli для майбутніх навчань «Сі Бриз-2021».
  • В цьому році до традиційного багатонаціонального навчання «Сі Бриз-2021», які відбудуться влітку у північно-західній частині Чорного моря та в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях, залучать понад 30 кораблів, морську піхоту України й США, велику кількість броньованої техніки і артилерії, українську і американську авіацію, а також безпілотні авіаційні комплекси, зокрема ударний безпілотник Bayraktar TB2 Повітряних Сил ЗС України.
  • РФ оголосила про закриття з 24 квітня до 31 жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн під приводом військових навчань. У МЗС України заявили, що такі дії Росії є черговою спробою в порушення норм і принципів міжнародного права узурпувати суверенні права України як прибережної держави, оскільки саме Україна наділена правами регулювати судноплавство в цих акваторіях Чорного моря.