У Криму понад 80 пляжів закриті через наслідки повені

Новини
Пляж в Ялті після повені, 19 червня 2021 року Фото: RFE/RL

В окупованому Криму на постраждалій від повені частини узбережжя півострова призупинено експлуатацію 83 пляжів.

Про це повідомили в прес-службі «міжрегіонального управління Росспоживнагляду по Криму і Севастополю», передає «РИА Новости Крым».

«У Республіці Крим на територіях, постраждалих від підтоплення, в зв’язку з погіршенням якості морської води призупинено експлуатацію 83 пляжів», – йдеться в повідомленні.

Всього в цьому році в офіційний реєстр зон відпочинку внесено кримських 373 пляжів, на яких дозволено купання.

28 червня керівник «міжрегіонального управління Росспоживнагляду по Криму і Севастополю» Наталя Пеньковська повідомила журналістам, що фахівці почали відбір проб морської води у Великій Ялті на ділянці узбережжя від Фороса до Алупки.

«На сьогоднішній день діє заборона на купання на пляжах Великої Ялти. З сьогоднішнього дня ми почали відбір проб (морської води) від Фороса і до Алупки. Це ті перші пляжі, за якими може бути прийнято рішення про відновлення купання. По термінах поки говорити рано. Проби будуть відбиратися протягом трьох днів щодня, і далі можна буде говорити про прийняття того чи іншого рішення», – сказала Пеньковська.

Набережна Ялти після повені 18 червня 2021 року Фото: Sergei Malgavko / TASS

Нагадаємо:

  • 17 червня 2021 року в окупованому Криму в результаті рясних опадів затопило населені пункти східної частини півострова. У Керчі рятувальники вплав супроводжували човен, на якому так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оглядав затоплене місто.
  • 18 червня 2021 року в результаті злив затопило населені пункти Великої Ялти. У самій Ялті, де за 6 годин випала місячна норма опадів, було зупинено рух тролейбусів і закрита значна частина автобусних маршрутів.
  • «Влада» окупованого Криму обмежила терміни подачі заяв на отримання компенсації від постраждалих в результаті паводку в східній частині півострова і на Південному березі Криму. Документи перестануть приймати 30 червня.