У МЗС розповіли, з якими країнами Україна веде переговори про визнання COVID-сертифікатів

Новини

Міністерство закордонних справ України веде переговори про взаємне визнання COVID-сертифікатів і свідоцтв про вакцинацію проти коронавірусу з усіма європейськими країнами, зокрема з Грузією, Туреччиною і Мальтою.

Про це в коментарі «РБК-Україна» повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

В Офісі віце-прем’єр-міністра з євроінтеграції відзначили, що робота по визнанню COVID-сертифікатів йде з Кіпром і Францією.

З 11 червня сертифікати про вакцинації від COVID-19 взаємно визнали Угорщина і Україна. Угорщина – перша країна ЄС, яка визнала українське свідоцтво про повну імунізацію проти коронавірусу.

Для повністю вакцинованих туристів з України також відкрили свої кордони Естонія, Австрія і Нідерланди.

Крім того, Німеччина, Словенія, Греція, Ірландія, Іспанія, Ісландія та Швеція відкрили кордони для іноземних туристів, щеплених індійським препаратом Covishield (яким вакцинували в Україні).

  • 29 червня Кабмін затвердив порядок формування та використання COVID-сертифікату в Україні.
  • В Україні будуть видаватися міжнародні та внутрішні COVID-сертифікати. Крім того, будуть використовуватися іноземні сертифікати, видані уповноваженими установами держав, з якими Україна уклала міжнародний договір про взаємне визнання.
  • З 1 липня в Україні почалося бета-тестування COVID-сертифікатів. Взяти участь в ньому можуть люди, які отримали обидві дози вакцини від COVID-19 на території України. Для цього потрібно пройти реєстрацію на порталі «Дія».