Цього тижня відбудеться засідання комісії Україна-НАТО

Новини
НАТО

Цього тижня відбудеться засідання комісії Україна-НАТО за участю віцепрем’єр-міністра Олексія Резнікова.

Про це повідомив в.о. глави місії України при НАТО Георгій Толкачов на всеукраїнському форумі «Україна 30. Міжнародна політика» в Києві, пише Інтерфакс-Україна.

«У нас за два дні буде засідання комісії Україна-НАТО за участю віце-прем’єр-міністра Олексія Резнікова, який, як член Тристоронньої контактної групи, Ради національної безпеки і оборони, віце-прем’єр-міністр, детально доноситиме правдиву інформацію до держав- членів стосовно того, що відбувається в окремих регіонах тимчасово окупованих територій», – зазначив Толкачов.

Вступ України в НАТО – це питання часу і ціни, яку країна повинна заплатити за цей крок. Поки Україна не є членом Альянсу – вона повинна оточити себе альянсами з дружніми державами, заявив глава МЗС України Дмитра Кулеба заявив під час виступу на всеукраїнському форумі «Україна 30. Міжнародна політика» в Києві.

Нагадаємо:

  • В червні 2020 року Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей (EOP) НАТО. Україна стала шостим партнером по розширеним можливостям НАТО поряд з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією. Кожен з партнерів має індивідуальні відносини з НАТО, засновані на областях, що представляють взаємний інтерес.
  • 4 червня 2021 року РНБО України розглянула питання про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до НАТО й ухвалила низку відповідних рішень.
  • За словами заступника глави Офісу президента Андрія Сибіги, Україна впевнена, що зробила все необхідне для отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Ключові країни світу, євроатлантичне співтовариство підтримують прагнення України вступити до Північноатлантичного Альянсу.