На КПВВ «Станиця Луганська» поліція почала боротьбу з продажем місць у чергах

Новини
выезд из ОРДЛО
КПВВ «Станиця Луганська» з боку «ЛНР» Фото: ЛИЦ

Поліція намагається навести порядок на КПВВ «Станиця Луганська»: почали боротьбу з тими, хто продає місця в чергах.

Про це пишуть в соціальних мережах жителі Луганська, передає cxid.info.

«Ну як намагається, швидше докладає невеликі і нерегулярні зусилля. Про людей, які займаються нелегальним підприємництвом на КПВВ, ми писали вже не раз. І про тих, хто продавав чергу на перетин, і тих хто продавав чергу на безкоштовний тест, про тих, хто «впарюють» розгубленим пенсіонерам платні послуги з установки додатків «Дія/Вдома» і старі смартфони за космічними цінами… Просто дрібних шахраїв і злодюжок там теж чимало.

Деякі жителі Луганська раді вже хоча б тому факту, що поліція звернула на ці проблеми увагу. Але комплексного вирішення проблеми немає. У тому числі і завдяки великої протидії в самій поліції. Є люди, що займають в ієрархії Луганській обласної поліції досить високі пости, які матеріально зацікавлені в діяльності всіх цих «діячів» на пункті пропуску. А пенсіонери, наші люди похилого віку, і так, напевно, найбільш вразлива група населення, при переході КПВВ виявляються і зовсім не захищені, ні від обману, ні від крадіжки, ні від хамства, ні від насильства», – пише видання.

РФ заблокувала розгляд питання розмінування ділянок на Донбасі та відкриття КПВВ. Російська сторона відмовляється розглядати питання розмінування 19 ділянок, що було погоджено ще влітку 2020 року в рамках роботи безпекової підгрупи ТКГ.

При виїзді з непідконтрольних територій продовжують діяти правила, прийняті Кабміном України 16 червня.

Зокрема, при перетині КПВВ і держкордону (за винятком названих вище 5 країн) від громадян не вимагається встановлювати додаток «Вдома», проходити самоізоляцію і здавати тест на коронавірус.

Разом з тим з 2 липня з більш жорсткими карантинними правилами, зумовленими штамом «Дельта», зіткнуться люди, що їдуть на підконтрольну Україні територію з ОРДЛО (або назад) через Росію.

Нагадаємо:

  • З 17 червня 2021 року для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму скасовано обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки з цього дня на всій території України встановлена «зелена» зона рівня епідемічної небезпеки. При перетині КПВВ українцям не потрібно встановлювати додаток «Вдома». Це передбачено постановою Кабміну України №611 від 16 червня 2021 року.