У «ЛНР» – гострий дефіцит питної води

Новини
ЛНР

На непідконтрольної Україні території Луганської області («ЛНР») спостерігається гострий дефіцит питної води.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як повідомляється в групі Стаханов і околиці в Facebook, ситуація з водою в місті ось уже місяць як залишається дуже напруженою.

«У деяких районах міста воду не бачать не тільки тижнями, а й місяцями. На перші поверхи будинків у багатьох районах вода надходить майже щодня. Верхні ж поверхи її не бачать місяцями! Людям доводиться купувати воду в магазинах і носити на поверхи навіть для технічних потреб!

Можна було б закрити на час якісь райони на 2-3 дні, а потім дати нормальний напір для підкачки, щоб хоча б раз в 4-5 днів або раз на тиждень давали воду на верхні поверхи? В один район раз в кілька днів, потім в інший. Адже раніше вода надходила до нас в квартири на поверхи, значить така можливість подачі є.

Чому не доводиться до людей інформація, коли буде поліпшення поставок води, а диспетчери водоканалу просто кидають трубку і на всі питання городян відповідають, що вони нічого не знають. От цікаво, навіщо тоді вони там сидять?».

«Окупаційні режими РФ продовжують зухвало порушувати всі норми міжнародного та міжнародного гуманітарного права, нехтують забезпеченням базових потреб людей та, по суті, здійснюють геноцид. Мінреінтеграції вже неодноразово інформувало, що з грудня 2019 року окупаційні адміністрації РФ обмежують споживання води, а їхні дії критично впливають на якість питої води на непідконтрольній Україні території», – повідомляє Мінреінтеграції.

  • Занедбані та покинуті шахти понівеченого війною Донбасу заповнюються токсичними підземними водами, що загрожує екологічною катастрофою.
  • Як повідомлялося, в березні 2021 року глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що представники ОРДЛО не дають допуск фахівцям Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) до ядерних об’єктів, які знаходяться на окупованій частині Донбасу. «Є колосальна проблема – радіоактивні відходи. Ми ж знаємо, що на території ОРДЛО є шахти, в яких за радянських часів проводилися ядерні випробування. І ці шахти зараз затоплені, що може стати великою трагедією для регіону», – сказав Кравчук.