СБУ проведе масштабні антитерористичні навчання в Донецькій і Луганській областях

Новини
СБУ

Служба безпеки України (СБУ) в п’ятницю, 13 серпня, розпочне масштабні багатоетапні планові навчання з протидії диверсійним і терористичним загрозам на території Донецької та Луганської областей.

«Тренування проходитимуть протягом місяця в умовах, що максимально наближені до реальних, з використанням вогнепальної зброї та бронетехніки. СБУ закликає жителів регіону з розумінням поставитися до можливих незручностей, зберігати спокій і дотримуватись правил особистої безпеки», – йдеться в повідомленні СБУ.

У спецслужбі закликають громадян мати із собою документи, що засвідчують особу (паспорт, посвідчення водія, довідку про навчання тощо) у разі необхідності пересування містом.

«Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства», – наголошують у СБУ.

Контррозвідники Служби безпеки України (СБУ) виявили та затримали агента Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ, який тимчасово проживає в Україні, котрий за завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав у зону проведення Операції об’єднаних сил для збору розвідувальної інформації.

Контррозвідники СБУ викрили і затримали мешканця Донецької області, який був завербований представниками так званого «міністерства державної безпеки ДНР», підконтрольного російським спецслужбам, та прикривався статусом партнера Управління Верховного комісара ООН (УВКБ ООН).

Нагадаємо:

  • 9 лютого 2021 року у Миколаєві контррозвідники СБУ викрили та затримали завербованого ФСБ РФ місцевого мешканця, який намагався отримати секретні відомості про технічні розробки та програму використання безпілотних літальних апаратів у Збройних Силах України.
  • 16 лютого 2021 року контррозвідники Служби безпеки України затримали на Одещині командира розвідувально-диверсійної групи одного з підрозділів незаконного збройного формування «ЛНР».
  • 20 липня 2021 року контррозвідники Служби безпеки України в Харківській області затримали колишнього «депутата» так званих «парламентів» самопроголошених «республік» на Донбасі.