«ДНР» відкриває один КПВВ: як він буде працювати

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» у так званій «ДНР» Фото: dan-news.info

13 серпня окупанти відновлять рух через пункт пропуску «Оленівка» під Донецьком (КПВВ Новотроїцьке на підконтрольній Україні території). Перетнути лінію розмежування можна буде з 9:00 до 16:30.

Для виїзду з окупованої території необхідно мати реєстрацію на підконтрольній території України, також необхідно заздалегідь отримати так званий дозвіл «міжвідомчого штабу ДНР».

При в’їзді на окуповані території потрібно заповнити бланк-згоду на напрям в стаціонарне відділення установи охорони здоров’я для проведення обстеження або здати експрес-тест на COVID-19 за близько 730 гривень (1900 російських рублів). Результати тесту можна отримати протягом 15 хвилин, пише Новости Донбасса.

При цьому тім, хто в’їжджає, рекомендують подбати про наявність російських рублів, оскільки обмінних пунктів на КПП «Оленівка» немає.

У разі отримання негативного тесту на COVID-19 необхідно дати згоду на 14-денну самоізоляцію, а при позитивному – людей направляють в лікарняний стаціонар.

При в’їзді на підконтрольну Україні територію через КПВВ необхідно здавати тест на антиген коронавірусу і встановлювати мобільний додаток «Вдома», який контролює самоізоляцію.

Термін самоізоляції становить 10 днів і починається через 72 години з моменту перетину КПВВ.

Якщо людина отримала негативний результат на COVID-19, то йти на самоізоляцію не потрібно.

Самоізоляція достроково припиняється в разі отримання негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, що проведений після перетину КПВВ.

Самоізоляції також можна уникнути в разі отримання повного курсу щеплень від COVID-19 вакцинами, схваленими ВООЗ.

Українські прикордонники звертають увагу, що не братимуть до уваги вакцинацію препаратом «Супутник V», тому що вона не включена в список рекомендованих ВООЗ.

З 5 серпня змінилися правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що пов’язані з карантином. Дані зміни стосуються правил перетину державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на сході України і адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Як повідомлялося, 28 липня 2021 року Кабмін України вніс зміни до постанови КМУ №1236 від 9 грудня 2020 року про протиепідемічні обмеження в частині перетину державного кордону і проходження самоізоляції особами, які повертаються з-за кордону. Правила перетину кордону були посилені для протидії можливій хвилі захворюваності штамом коронавируса «Дельта». Зокрема, всі, хто в’їжджає з РФ і Індії, зобов’язані будуть пройти 14-денну самоізоляцію.

Нагадаємо:

  • 16 червня 2021 року Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але значно послабив карантинні обмеження, оскільки на всій території України досягнуто «зеленого» рівня епідеміологічної небезпеки. Таким чином перетин державного кордону з будь-яких країн став безперешкодним для українців або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • З 17 червня 2021 року для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму скасовано обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки з цього дня на всій території України встановлена «зелена» зона рівня епідемічної небезпеки. При перетині КПВВ українцям не потрібно встановлювати додаток «Вдома»