Зеленський увів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти Деркача, Килимника і Пушиліна

Новини
Зеленский
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти низки осіб, серед яких нардеп Андрій Деркач і глава терористів ОРДО Денис Пушилін, а також юридичних осіб, зокрема російських ЗМІ.

Про це йдеться в президентських указах №378/2021 і №379/2021, опублікованих на сайті глави держави.

У додатках до указів президента про уведення в дію рішення РНБО про санкції зазначено низку фізичних і юридичних осіб.

Зокрема, це нардеп Андрій Деркач, проти якого США запровадили санкції за його спроби вплинути на президентські вибори в Сполучених Штатах у 2020 році.

Також РНБО застосувала санкції проти російського бізнесмена Костянтина Килимника, який, за даними США, діяв у змові з Деркачем.

Іншим указом Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції щодо Дениса Пушиліна і блокування вебресурсів окупантів, а також низки російських ЗМІ.

Зокрема, санкціями передбачено блокування сайтів vedomosti.ru і mk.ru.

Як повідомлялось, 20 серпня 2021 року РНБО запровадила персональні санкції проти народного депутата Андрія Деркача, який вже перебуває під санкціями США за втручання в американські вибори. Також санкції торкнулися шести фізичних осіб і трьох компаній, які «є частиною мережі іноземного впливу, пов’язаної з народним депутатом Андрієм Деркачем».

Нагадаємо: 

  • 9 липня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив запис розмови людей із голосами схожими на голоси п’ятого президента України Петра Порошенка і президента Російської Федерації Володимира Путіна.
  • 10 вересня 2020 року Андрій Деркач був включений до санкційного списку Агентства з контролю за іноземними активами Мінфіна США (OFAC) за програмою, запровадженою щодо осіб, які намагалися втрутитися у процес виборів США.
  • 11 січня 2021 року Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) ввело обмежувальні заходи проти семи фізичних осіб і чотирьох медіа-ресурсів з України, які входять в пов’язану з Росією мережу зовнішнього впливу, пов’язану з «російським агентом», нардепом Андрієм Деркачем, яка втручалася в вибори президента США. До санкційного списку, зокрема, потрапили нардеп Олександр Дубинський, колишній прокурор ГПУ Костянтин Кулик і екс-нардеп Олександр Онищенко.
  • За даними американської розвідки, президент РФ Володимир Путін через українського нардепа Андрія Деркача намагався дискредитувати Джо Байдена на виборах у США та посприяти перемозі Дональда Трампа.