На Донбасі працює тільки один КПВВ

Новини
КПВВ
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

На Донбасі працює тільки один КПВВ – «Станиця Луганська». Рух на цій ділянці є кожен день. Пункт працює з 08:00 до 16:00. Решта – за графіком.

Тим, хто збирається їхати через КПВВ, потрібно заздалегідь оформити електронний пропуск – без нього не пропустять на тимчасово окуповану територію.

Також на КПВВ знову потрібно робити тести на коронавірус і активувати державне додаток для самоізоляції «Вдома». Тому якщо ви плануєте перетинати лінію розмежування, а сучасного смартфона у вас немає, то варто його придбати – тільки на такі пристрої можна встановити сервіс.

Уникнути самоізоляції можуть ті, хто вже зробив хоча б одне щеплення проти COVID-19. Але на людей, які вакцинувалися російським «Супутником V» або «Супутником Лайт», це не поширюється, тому що ці вакцини не визнані ВООЗ. Робити щеплення можна прямо на КПВВ: спеціальний пункт на «Станиці Луганській» працює щосереди та щоп’ятниці з 09:00 до 12:00.

Додамо, в будні на пункті пропуску працюють представники БФ «Право на захист». Вони безкоштовно допомагають з оформленням електронних перепусток від СБУ та іншими питаннями при перетині. Зв’язатися з ними можна заздалегідь, вони безкоштовно консультують за телефонами:

(099) 507 50 90
(068) 507 50 90
(093) 507 50 90

Нагадаємо:

  • З 25 вересня 2020 року окупанти в так званій «ЛНР» обмежили для жителів непідконтрольної Україні території в’їзд і виїзд через КПВВ «Станиця Луганська». Перетинати лінію розмежування громадянам з реєстрацією в «ЛНР» можна лише раз на місяць.
  • З кінця жовтня 2020 року у «ЛНР» дозволили жителям окупованої території перетинати КПВВ на лінії розмежування частіше ніж один раз на місяць, але для цього буде потрібно спеціальний дозвіл «надзвичайної санітарно-протиепідемічної комісії». 
  • 26 травня 2021 року у «ЛНР» затвердили нові правила в’їзду в ОРЛО через КПВВ в Станиці Луганській. Громадянам, які не мають реєстрації на підконтрольній бойовикам території, в’їзд в ОРЛО дозволяється тільки на підставі списків, складених «робочою групою» бойовиків і тільки для лікування, навчання, догляду за хворими родичами і поховання рідних.