Зустріч Зеленського і Байдена у Білому домі (трансляція)

Новини
Президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський Колаж: VOAGEORGIAN

Президенти України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден 1 вересня зустрічаються у Білому домі.

Пряму трансляцію зустрічі веде Радіо Свобода.

Володимир Зеленський і члени української делегації прибули до Вашингтону 31 серпня.

У перший день робочого візиту до столиці США Зеленський провів зустрічі та підписав двосторонні документи в Міністерстві енергетики США, Пентагоні, Державному департаменті, Світовому банку, а також у Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Також президент України взяв участь у вшануванні пам’яті жертв Голодомору, показав план трансформації України і спільно з першою леді Оленою Зеленською представив український аудіогід в Маунт-Вернон – садибі-музеї Джорджа Вашингтона.

Зеленський відзначає, що візит української делегації до Сполучених Штатів відбувається надзвичайно результативно. «Минув перший день візиту нашої команди до США. Хочу подякувати всім як з української, так і з американської сторони. Я вважаю, що підготували предметний візит. Складний з точки зору кількості зустрічей. Але найголовніше – щоб була не кількість, а якість», – сказав глава держави у коментарі представникам ЗМІ у Вашингтоні.

Нагадаємо:

  • З 31 серпня 2021 року президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в США. На порядку денному візиту – зустріч лідерів двох країн у форматі один на один і в розширеному складі делегацій. Також відбудеться низка важливих зустрічей президента України з американськими чиновниками. Як планується, представники України та США підпишуть ряд документів. Програма візиту розрахована на кілька днів і охопить ряд міст на Східному і Західному узбережжі США.
  • Міністр оборони США Ллойд Остін в ході зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським пообіцяв підтримку в захисті суверенітету Української держави. Російське вторгнення в Україну стало однією з головних тем на переговорах Остіна і Зеленського, які пройшли в Пентагоні.