У «ДНР» попередили, що КПВВ «Оленівка» не працюватиме 17 і 24 вересня

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» у так званій «ДНР» Фото: dan-news.info

У так званій «ДНР» попередили, що КПВВ «Оленівка» під Донецьком 17 і 24 вересня не буде здійснювати пропуск людей і транспорту на в’їзд і виїзд «з технічних причин». Цей пункт пропуску розташований на одному дорожньому коридорі з українським КПВВ «Новотроїцьке».

Про це повідомляє так званий «міжвідомчий оперативний штаб ДНР».

«На території Донецької Народної Республіки з технічних причин 17 і 24 вересня 2021 року на КПВВ «Оленівка» не здійснюватиметься пропуск громадян та транспортних засобів на в’їзд і виїзд», – йдеться в повідомленні.

Інших подробиць в інформації «штабу» не вказується.

Окупанти в «ДНР» відкривають КПВВ «Оленівка» тільки по понеділках і п’ятницях. Перетнути лінію зіткнення на в’їзд і виїзд можна з 9:00 до 16:30.

Для виїзду з підконтрольних «ДНР» районів потрібно мати реєстрацію на контрольованій українською владою території. Для в’їзду в ОРДО необхідно заздалегідь отримати дозвіл так званого «міжвідомчого штабу ДНР».

При в’їзді в ОРДО потрібно заповнити бланк-згоду «на направлення в стаціонарне відділення установи охорони здоров’я для проведення обстеження». Або, при бажанні, можна здати експрес-тест на коронавірус вартістю 1900 рублів (730 гривень). При цьому тим, хто в’їжджають, рекомендують подбати про наявність російських рублів, оскільки обмінних пунктів на КПВВ «Оленівка» немає. Результати тесту можна отримати протягом 15 хвилин.

У разі негативного результату потрібно дати згоду на 14-денну самоізоляцію вдома. При позитивному результаті тесту – людину направлять в лікарняний стаціонар для проведення подальшого обстеження.

Нагадаємо:

  • Правозахисник вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».
  • У «ДНР» пояснили, яким чином можуть виїхати на підконтрольну Україні територію члени сім’ї, у яких є прописка по різні боки лінії розмежування.
  • 25 серпня 2020 року у «ДНР» частково змінили порядок виїзду на підконтрольну Україні територію через КПВВ «Оленівка», який зараз відкривається для перетину лінії розмежування по понеділках і п’ятницях. Тепер громадяни з реєстрацією (пропискою) на підконтрольній Україні території можуть виїжджати з «ДНР» безперешкодно.