Жителі Луганська при перетині КПВВ можуть не проходити самоізоляцію

Новини
КПВВ
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

Жителі окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) можуть не проходити двотижневу самоізоляцію після перетину контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі за деяких умов.

Про це розповів перший заступник начальника Краматорського прикордонного загону Роман Кігівчак.

Це стосується тих громадян, які приїхали на підконтрольну Україні територію для вакцинації від коронавируса. Також самоізоляцію скасували і для щеплених хоча б однієї дозою вакцини від COVID-19.

«Самоізоляція не застосовується до осіб, які мають документи, що підтверджують отримання повного курсу вакцинації, або міжнародний внутрішній сертифікат, або іноземний сертифікат, який підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19», – повідомив Кігівчак.

Нагадаємо:

  • З 25 вересня 2020 року окупанти в так званій «ЛНР» обмежили для жителів непідконтрольної Україні території в’їзд і виїзд через КПВВ «Станиця Луганська». Перетинати лінію розмежування громадянам з реєстрацією в «ЛНР» можна лише раз на місяць.
  • З кінця жовтня 2020 року у «ЛНР» дозволили жителям окупованої території перетинати КПВВ на лінії розмежування частіше ніж один раз на місяць, але для цього буде потрібно спеціальний дозвіл «надзвичайної санітарно-протиепідемічної комісії». 
  • 26 травня 2021 року у «ЛНР» затвердили нові правила в’їзду в ОРЛО через КПВВ в Станиці Луганській. Громадянам, які не мають реєстрації на підконтрольній бойовикам території, в’їзд в ОРЛО дозволяється тільки на підставі списків, складених «робочою групою» бойовиків і тільки для лікування, навчання, догляду за хворими родичами і поховання рідних.