У «ДНР» мобільний оператор відклав підвищення плати на найдоступніші тарифи

Новини
Фото: ДАН

У ОРДО місцевий так званий «республіканський оператор стільникового зв’язку ДНР «Фенікс» поки відклав підвищення плати за користування тарифами «Народний» і «Народний інтернет», яке раніше планувалося на 1 жовтня. Ці тарифні плани є найбільш доступними для місцевих жителів.

Про це повідомляється на сайті оператора.

«Доводимо до вашого відома, що з технічних причин зміни умов тарифів перенесені за термінами. Про дату набуття чинності нових умов користування тарифами буде повідомлено додатково, до моменту оповіщення вони залишаються колишніми», – йдеться в повідомленні.

Тарифи «Народний» і «Народний інтернет» є найдешевшими в лінійці «Фенікса».

«Фенікс» був запущений в «ДНР» в 2015 році. Працює на захоплених потужностях українських мобільних операторів «Київстар» і Lifecell.

Як повідомлялось, жителям ОРДО не рекомендують при виїзді на підконтрольну територію України брати з собою SIM-карту «оператора ДНР «Фенікс»: вона не знадобиться в дорозі, а при проході через український КПВВ можуть виникнути проблеми.

Нагадаємо:

  • В кінці липня 2021 року в ОРДО до мобільних номерів абонентів так званого «республіканського оператора стільникового зв’язку ДНР «Фенікс» додали нові номери, які доступні в Росії з кодом +7958 і належать російському віртуальному оператору стільникового зв’язку Sprint. Однак даний перехід торкнувся не внутрішніх дзвінків, а лише виклики з номерів за межами ОРДО, тобто під час дзвінка в Росії на вказаний новий номер відбувається пряме з’єднання з «Феніксом» в «ДНР».
  • В серпні 2021 року в ОРДО спостерігались проблеми в роботі українського мобільного оператора Vodafone. З підконтрольної Україні території не виходило додзвонитися абонентам на непідконтрольній території, зокрема в Донецьк, і в зворотному напрямку.