Главу «міськради» Євпаторії підозрюють в зміні цільового призначення земельної ділянки

Новини

Глава «міської ради» Євпаторії Олеся Харитоненко підозрюється в зловживанні посадовими повноваженнями – в зміні цільового призначення земельної ділянки під будівництво житлового будинку.

Про це повідомляє «Кримінформ».

За інформацією видання, кримінальну справу порушено за статтею 285 КК РФ.

«На робочому місці Харитоненко проводяться оперативно-слідчі дії. Сьогодні може відбутися засідання суду щодо обрання для голови міськради Євпаторії запобіжного заходу. За даними джерела, глава адміністрації міста Роман Тихончук може стати свідком у кримінальній справі, в його будинку зараз також проводяться оперативно-слідчі заходи», – пише видання.

Олеся Харитоненко стала керувати «міськрадою» Євпаторії після окупації Криму РФ з вересня 2014 року. Вона також входить до складу «Держради Росії і до складу президії ради при президенті Росії з місцевого самоврядування». До призначення в «міськраду» була «мером» селища Заозерне, яке знаходиться поруч з Євпаторією.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, 27 листопада 2020 року російські правоохоронці затримали колишнього «першого заступника глави адміністрації Євпаторії» Кирила Вавренюка за підозрою в отриманні великого хабара.

У вересні «ГСУ СК по Криму» порушило справу щодо іншого заступника глави адміністрації Євпаторії, а також чинного і колишнього заступників директора МКУ «Управління капітального будівництва адміністрації міста Євпаторії». Їм інкримінували отримання хабара групою осіб за попередньою змовою в особливо великому розмірі. Зокрема, 10,5 мільйона рублів надійшли на банківські рахунки афілійованих із зловмисниками фірм. З огляду на визнання провини, суд помістив їх під домашній арешт.

Читайте також матеріал ЦЖР «Дохрюкався». У Криму взято під варту «віце-прем’єра» Кабанова

  • В окупованому Криму співробітники ФСБ 3 квітня 2019 року затримали главу «міської адміністрації» Євпаторії Андрія Філонова, який підозрюється в перевищенні посадових повноважень, в результаті яких завдано збитків в 35 млн рублів.
  • 30 жовтня 2020 року «Залізничний суд Сімферополя» засудив Філонова до 3 років і 8 місяців колонії-поселення у справі про махінації з землею. Він також не зможе займати адміністративні посади протягом півтора років після звільнення.