Басманний суд Москви взяв під варту «міністра культури» Криму Новосельську

Новини
Аріна Новосельська в Басманному суді Москви, 19.11.2021 Фото: «Вести Крым» / Telegram

Суд обрав «міністру культури Криму» Аріні Новосельській запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 січня 2022 року. Слідчий комітет РФ висуває їй звинувачення в отриманні хабара в особливо великому розмірі – 25 млн рублів. Гроші вона отримувала від керівництва компанії ТОВ «Меандр» за «заступництво» під час будівництва нового театру ляльок у Сімферополі.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Росія» з посиланням на прес-службу суду.

«Розглянувши доводи сторін, суд задовольнив клопотання слідчого про обрання щодо Новосільського запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на строк до 17 січня», – йдеться у повідомленні суду.

За даними слідчих, у 2018 році Новосельська отримала від бенефіціара ТОВ «Меандр» хабар у 25 млн рублів за загальну участь при будівництві нового театру ляльок у Сімферополі.

Будівництво нового лялькового театру в Сімферополі — найбільший контракт «Меандру» в Криму. Компанія не змогла забезпечити заявлені темпи будівництва, виплатила щонайменше мільйонів рублів неустойки.

Про «Меандр» та його «успіх» у Криму розповідав журналіст Центру журналістських розслідувань Євген Лешан у блозі «Операція «Реставрація»: як у Росії заробляють на кримських пам’ятниках».

Нагадаємо: