У «ДНР» назвали причину неякісного зв’язку місцевого мобільного оператора

Новини
Фото: ДАН

У «ДНР» називають велике навантаження на мережу через карантин причиною незадовільної якості мобільного зв’язку та мобільного інтернету, які надає так званий «республіканський оператор стільникового зв’язку ДНР «Фенікс», і на якість яких скаржаться жителі ОРДО.

Про це повідомив співробітник «міністерства зв’язку ДНР» Владислав Сугак в інтерв’ю місцевому сепаратистському телеканалу, передає сайт «Новости Донбасса».

«У зв’язку з тим, що на карантин йде дуже багато людей, навантаження загалом на мережу значно зросло. Відповідно і на обладнання. У зв’язку із цим із цього року спостерігається погіршення якості зв’язку», – сказав Сугак.

У «ДНР» запевняють, що до нового року в ОРДО мобільний зв’язок стане кращим, виправдовуючи цим підвищення вартості послуг оператора «Фенікс», яке відбулося 1 листопада.

Оператора «Фенікс» запустили в «ДНР» у 2015 році. Працює на захоплених потужностях українських мобільних операторів «Київстар» та Lifecell. Також в ОРДО можна скористатися послугами українського оператора Vodafone, але доступні не всі пакети. У компанії Vodafone зазначають, що співробітники не мають вільного доступу до технічного обладнання, яке розташоване в ОРДО.

Як повідомлялось, з 1 листопада 2021 року в ОРДО «республіканський оператор стільникового зв’язку ДНР «Фенікс» підвишив плату за користування тарифами «Народний» та «Народний інтернет», які є найбільш доступними для місцевих мешканців.

Нагадаємо:

  • В кінці липня 2021 року в ОРДО до мобільних номерів абонентів так званого «республіканського оператора стільникового зв’язку ДНР «Фенікс» додали нові номери, які доступні в Росії з кодом +7958 і належать російському віртуальному оператору стільникового зв’язку Sprint. Однак даний перехід торкнувся не внутрішніх дзвінків, а лише виклики з номерів за межами ОРДО, тобто під час дзвінка в Росії на вказаний новий номер відбувається пряме з’єднання з «Феніксом» в «ДНР».
  • Жителям ОРДО не рекомендують при виїзді на підконтрольну територію України брати з собою SIM-карту «оператора ДНР «Фенікс»: вона не знадобиться в дорозі, а при проході через український КПВВ можуть виникнути проблеми.