РФ почала оперативну та бойову підготовку найманців на Донбасі – ГУР

Новини

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про те, що з 1 грудня у Збройних силах Російської Федерації, зокрема й в оперативному угрупованні російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, розпочався новий період оперативної та бойової підготовки.

«У рамках зазначеного окупанти проводять заходи тижня бойової готовності з відпрацюванням питань приведення з’єднань та частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК у вищі ступені бойової готовності. Водночас на окремих напрямках противник здійснює ротацію підрозділів на передових позиціях та проводить інтенсивну підготовку артилерійських і мінометних розрахунків до обстрілів позицій Об’єднаних сил», – повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Уточнюється, що виконання заходів тижня бойової готовності та ротацію в оперативному угрупованні російських окупаційних військ контролюють представники штабу 8 загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ.

  • Російські окупаційні війська на тимчасово окупованих частинах Донецької та Луганської областей збільшили свою активність, заявив командувач Операції об’єднаних сил (ООС) Олександр Павлюк.
  • У вересні 2021 року російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях розгорнули масштабну агітаційну кампанію з призову місцевого населення на військову службу у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійського корпусів оперативного угруповання окупаційних військ РФ.