«ДНР» 20 грудня відкриє КПВВ «Оленівка» під Донецьком: Правила перетину

Новини
КПВВ
КПВВ «Оленівка» у так званій «ДНР» Фото: dan-news.info

Так звана «ДНР» у понеділок, 20 грудня, відкриє на в’їзд та виїзд КПВВ «Оленівка», що знаходиться в одному дорожньому коридорі з українським КПВВ «Новотроїцьке». Перетнути лінію розмежування можна буде з 9:00 до 16:30 за місцевим часом (8:00 – 15:30 за Києвом). Для виїзду з ОРДО потрібно мати реєстрацію на території, що підконтрольна українському уряду. Для в’їзду необхідно заздалегідь отримати дозвіл «міжвідомчого штабу ДНР».

Про це повідомляє сайт «Новости Донбасса».

При в’їзді до ОРДО на КППВ «Оленівка» необхідно пройти безкоштовне обстеження (експрес-тест на COVID-19). У разі відмови від проходження обстеження експрес-тестом потрібно заповнювати бланк-згоду на направлення до стаціонарного відділення закладу охорони здоров’я щодо обстеження. При позитивному результаті тесту – людину направлять до лікарняного стаціонару.

Для виїзду з підконтрольних «ДНР» районів потрібно мати реєстрацію на контрольованій українською владою території. Для в’їзду в ОРДО необхідно заздалегідь отримати дозвіл так званого «міжвідомчого штабу ДНР».

При в’їзді на підконтрольну українській владі територію тим, хто перетинає КПВВ, потрібно встановити мобільний додаток «Вдома» для проходження самоізоляції. У разі неможливості встановлення програми ці люди підлягають обов’язковій обсервації.

Самоізоляція припиняється при отриманні негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на антиген коронавірусу, проведеного після перетину КПВВ.

Водночас передбачено перелік категорій громадян, яким не потрібно проходити самоізоляцію. Насамперед, це люди, які мають сертифікат про вакцинацію від COVID-19 вакцинами, включеними Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

При цьому українські прикордонники не братимуть до уваги вакцинацію російським препаратом «Супутник V», оскільки ця вакцина не була включена до переліку ВООЗ.

Нагадаємо:

  • Правозахисник вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».
  • У «ДНР» пояснили, яким чином можуть виїхати на підконтрольну Україні територію члени сім’ї, у яких є прописка по різні боки лінії розмежування.