В ОРЛО підвищують тарифи на комунальні послуги для місцевих жителів

Новини
ОРЛО

В ОРЛО з 1 січня 2022 року зростуть тарифи на деякі житлово-комунальні послуги. У першому півріччі не підвищуватимуться тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

У новому році зростуть тарифи:

  • на послуги з утримання житлових будинків, споруд та прибудинкової території – 29%;
  • на послуги по поводженню з побутовими відходами – 23%,
  • на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання – 25%.

З 1 січня зростають тарифи на електроенергію для населення. Збільшення ціни в середньому становитиме від 16 до 49 копійок за 1 кВт.

При споживанні 150 кВт на місяць збільшення становитиме 54 рублі (19,5 гривні), при споживанні 300 кВт на місяць – 127 рублів (46 гривень).

Підвищення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення зростуть на 50%, але торкнуться кількох окремих малих локальних водоканалів.

Нагадаємо:

  • На території ОРДО на новорічні та різдвяні вихідні, а також на Хрещення буде припинено дію комендантської години.
  • 31 травня 2021 року Денис Пушилін підписав «указ» про скасування на території «ДНР» комендантської години у вихідні дні з 1 червня по 15 вересня. Раніше комендантська година діяла щодня з 23:00 до 5:00 ранку. Її скасовували спеціальними указами «глави ДНР» в окремі дні в особливих випадках.
  • У «ДНР» під час скасування комендантської години під час перевірки документів у місцевих жителів «правоохоронці» проводять огляд речей і особистий огляд. При цьому тих, хто не має документів, що засвідчують особу, можуть затримати на три доби, а тих, хто має тільки український паспорт, доставляють в найближчі «відділи внутрішніх справ» для «з’ясування особи» і зняття відбитків пальців.
  • Пізніше у «ДНР» продовжили часткове скасування комендантської години до кінця вересня.