Операцію ОДКБ в Казахстані очолив генерал, який командував окупацією Криму

Новини
Андрій Сердюков Фото: vesti.ru

Війська місії ОДКБ в Казахстані очолив генерал Андрій Сердюков. У 2014-му році він командував російськими військами, які здійснювали захоплення українського Криму. 

Про призначення Сердюкова повідомляють російські медіа із посиланням на слова офіційного представника міноборони РФ генерал-майора Ігоря Конашенкова. 

Андрій Сердюков у 2014-му році в званні генерал-полковника був начальником штабу угруповання російських військ, які здійснювали захоплення українського Криму. 

«Керівництво операцією Галкін здійснював, генерал-полковник, особисто знаю його, вчився на одному курсі в академії імені Фрунзе, начальник штабу генерал-полковник Сердюков, нині командуючий ВДВ, я був командиром 3-го батальйону, він під моїм керівництвом командував 8-ю ротою», – повідомив у 2018-му році під час допиту в Облонському суді у справі державної зради Віктора Януковича генерал Михайло Коваль, у 2014-му році – перший заступник голови Держприкордонслужби.

  • Навесні 2014 року начальник штабу-перший заступник командувача військ Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенант Андрій Сердюков був координатором у процесі передачі українській стороні військовослужбовців та цивільних осіб з окупованого Криму.
  • У 2015-му році СБУ повідомляло, що Андрій Сердюков під прізвищем «Сєдов» командував угрупованням окупаційних військ РФ на українському Донбасі. 
  • У 2016 році Сердюков був призначений командувачем Повітряно-десантних військ РФ. 
  • У 2018 році головна військова прокуратура України  скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командуючого військами Південного військового округу Збройних Сил Росії Андрія Сердюкова.
  • У 2019 році генерал-полковник Андрій Сердюков очолив російське військове угруповання в Сирії.