Французький телеканал вибачився, що зобразив мапу України без Криму

Новини
Скріншот: francetvinfo.fr

Французький канал France Télévisions пояснив технічною помилкою зображення в одному зі своїх сюжетів карти України без Криму.

Про це в коментарях під постом у facebook повідомила фахівець зі стратегічних комунікацій посольства України у Франції Олександра Присяжнюк-Майор.

«Від імені Посольства спілкувалися з редакцією. Отримала вибачення, пояснення та запевнення, що така ситуація не повториться: графічний підрядник припустився технічної помилки (відсутня штрихівка анексованого Криму і зазначення невизнання цієї анексії міжнародною спільнотою), але це жодним чином не відображає позицію телеканалу щодо українського Криму. На жаль, як ти знаєш, такі прикрі ситуації трапляються навіть з порядними журналістами і адекватними медіа», – написала Олександра.

Вона також зазначила, що контент навколо української тематики на France Télévisions загалом збалансований і коректний. “Продовжуємо слідкувати за дотриманням принципу «нульової толерантності» до викривленого відображення тимчасово окупованого Криму у французькому публічному та медійному просторі”, – додала співробітниця посольства.

Конфліктна ситуація виникла ввечері 10 січня, коли France Télévisions показав 3-хвилинний сюжет про Авдіївку, у відеоряді якого було зображено карту України, де спочатку Крим був позначений як український, а з 2014 року — як частина Росії.

Нагадаємо:

  • 18 листопада 2021 року президент Болгарії Румен Радев заявив, що окупований Росією Крим їй і належить, а санкції проти РФ є неефективними. Міністерство закордонних справ України викликало посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева. У заяві МЗС йшлося про те, що Україна чекає на спростування президентом Болгарії Руменом Радевом його заяви.
  • 19 листопада 2021 року Румен Радев повторно висловив свою позицію щодо Криму. Він повторив своє висловлювання про те, що «Крим — російський», але назвав анексію півострова незаконною.