Нові картки чекають на переселенців у відділеннях Ощадбанку, їх потрібно забрати до 1 квітня

Новини
Ощадбанк
Фото: oschadbank.ua

Понад 33 тисячі нових банківських карток очікують переселенців та жителів ОРДЛО зі статусом ВПО у відділеннях Ощадбанку. Їх потрібно встигнути забрати до 1 квітня, оскільки старі картrи будуть заблоковані і отримати по ним соціальні виплати та пенсії буде неможливо.

Про це повідомляє телеканал «Дом» з посиланням на інформацію представників Ощадбанку.

У фінустанові нагадали, що клієнтам, зокрема переселенцям, у яких під час карантину закінчився термін дії платіжних карток, необхідно забрати нові картки у відділеннях Ощадбанку.

«За листопад-грудень ми видали майже 8,5 тис. карток. Тобто ми не спостерігаємо значного ажіотажу, значних черг. Клієнти спокійно приходять, отримують, бо на території області ми маємо 55 відділень, є 133 банкомати», – повідомила керівник філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар.

В Ощадбанку нагадали, що більше автоматичного продовження дії старих карток вже не буде. Протягом останніх двох років усі клієнти могли отримати перевипущені картки. «Штучне» продовження Ощадбанк застосовував як тимчасовий превентивний захід, спрямований на захист громадян від поширення коронавірусу.

Як повідомлялося, 15 грудня 2021 року Ощадбанк дозволив використання до 1 квітня 2022 року платіжних карток ВПО, які обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок» та термін дії яких спливає під час карантину. Починаючи з 1 квітня 2022 року Ощадбанк заблокує дію прострочених карток переселенців.

Нагадаємо:

  • В Ощадбанку пояснили, що скасування автоматичного продовження дії карток для переселенців та мешканців ОРДЛО не означає, що люди втратять свої гроші. Кошти залишаються на рахунку у клієнта і чекатимуть на нього. Якщо клієнт звернеться після 1 січня 2022 року, він отримає нову картку замість простроченої та отримає всі кошти, які є на його рахунку.
  • Мешканці ОРДЛО, які за станом здоров’я або через обмеження роботи КПВВ на лінії розмежування не мають змоги особисто приїхати у відділення Ощадбанку щоб отримати нову банківську картку замість простроченої, можуть доручити її отримати та зняти з рахунку пенсію іншій особі, оформивши на неї відповідну довіреність, завірену нотаріусом. При цьому банк також приймає довіреності, які завірені нотаріусами іншої країни, зокрема і Росії, бо це перебачено законодавством України.
  • Ощадбанк нагадує, що переселенцям та мешканцям ОРДЛО необхідно вже зараз спланувати свій візит до відділення банку, де лежить їхня пенсійна справа, щоб встигнути отримати нову платіжну картку до 1 квітня. Вони вже випущені і прийти за ними можна у зручний час, зареєструвавшись в електронній черзі на сайті Ощадбанку. Після 1 квітня отримати свої соціальні виплати за картками, термін дії яких минув, буде неможливо.