Байден думає призначити послом США в Україні Бріджит Брінк – Bloomberg

Новини
Бриджит Бринк
Бріджит Брінк Фото: U.S. Embassy Slovakia/Facebook

Президент США Джозеф Байден має намір призначити послом США в Україні Бріджит Брінк, яка наразі є послом США у Словаччині.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на свої джерела у Білому домі.

Посол Бріджит Брінк є фаворитом президента Джо Байдена серед кандидатур на посаду посла США в Україні, повідомили Bloomberg два інформовані джерела. За їхніми даними, Брінк є професійним дипломатом з великим досвідом роботи у Східній Європі, що стане в нагоді на фоні зростання напруги у відносинах між Києвом і Москвою.

З липня 2019 року Брінк є послом США в Словаччині. Раніше вона працювала в Раді національної безпеки та в представництвах США в Сербії, Узбекистані та Грузії.

Офіційні особи Білого будинку в приватному порядку повідомляли, що Байден має намір обрати кандидатуру Брінк, але остаточне рішення ще не ухвалено, пише Bloomberg.

  • 31 травня 2019 року тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін прибула до Києва на заміну послині Марі Йованович.
  • 18 липня 2019 року експосол Сполучених Штатів Вільям Тейлор став тимчасовим повіреним у справах США в Україні. 
  • 31 грудня 2019 року Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що завершує свою роботу у Києві та передає повноваження заступниці голові Місії США в Україні Крістіні Квін. Американський дипломат наголосив, що дуже оптимістично налаштований щодо майбутнього України.