Росія не формує угруповання для нападу на Україну в окупованому Криму – Резніков

Новини
Олексій Резніков Фото: ubr.ua

В окупованому Криму відбувається наокпичення зброї, але формування ударних угруповань збройних сил РФ там не зафіксовано, стверджує міністр оборони України Олексій Резніков.

Про це Резніков повідомив під час брифінгу, який транслювало Військове телебачення України.

Мілітаризація Криму триває, але ознак підготовки окупаційних військ до наступу на Україну міністр не вбачає.

«У Криму продовжується мілітаризація, продовжується використання тимчасово окупованої території півострова як полігону, ми спостерігаємо і навчання, і накопичення зброї, відведення-заведення підрозділів збройних сил Російської Федерації. Але станом на сьогоднішній день формування ударних угрупувань не зафіксовано і воно з точки зору підготовки до саме наступу не відбувається», – стверджує Олексій Резніков.

Нагадаємо: 

  • Супутникові знімки, зроблені компанією 31 січня – 1 лютого 2022 року Maxar Technologies, доводять збільшення кількості особового складу на полігонах та інших місця дислокації військової техніки в окупованому Криму.
  • Завод з виробництва ударних безпілотників «Байрактар» і навчальний центр з пілотування буде побудовано в Україні – підписання угоди з Туреччиною 3 лютого анонсував міністр оборони України Олексій Резніков.
  • РФ продовжує нарощувати війська на кордоні з Україною – розслідування СІТ.
  • 22 січня 2022 року США доставили в Україну 90,7 тонн летальної зброї та боєприпасів, потім прибув другий літак зі зброєю від США з 80 тонн вантажу. Також США передадуть Україні гелікоптери Мі-17.