Netflix покаже фільм Олега Сенцова «Носоріг»

Новини
Постер фільму «Носоріг» Фото: facebook.com/RhinoMovie

Стримінговий сервіс Netflix придбав права на онлайн показ фільму Олега Сенцова «Носоріг».

Про це повідомив режисер у facebook.

«Netflix придбав права на онлайн показ Rhino / Носоріг», — написав Сенцов.

В Україні з 8 лютого починаються допрем’єрні покази фільму. 8 лютого — Кривий Ріг, 10 лютого — Львів, 11 лютого — Хмельницький, 12 лютого — Харків. Від 17 лютого фільм повномасштабно стартує до показу.

Фільм вже став учасником та переможцем міжнародних кінофестивалів:

— Офіційна конкурсна програма «Горизонти», Венеційський МКФ, 2021;

— Міжнародна конкурсна програма, Варшавський МКФ, 2021;

— Найкращий фільм і Найкращий актор, Стокгольмський МКФ, 2021;

— Найкращий актор, Міжнародний фестиваль артхаусного кіно в Батумі, 2021.

Як повідомлялось, Сенцов почав роботу над фільмом «Носоріг» ще в 2012 році, проте врна була призупинена через незаконний арешт режисера російськими спецслужбами у 2014 році та подальше тюремне ув’язнення. Після його звільнення в 2019 році робота над проектом була відновлена. Зйомки «Носорога» відбувалися в Кривому Розі, Львові та Києві і завершилися в грудні 2020 року. Головні ролі виконали Сергій Філімонов, Євген Черніков, Євген Григор’єв та Аліна Зевакова. Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє в кримінальний світ і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Фільм «Носоріг» створено у копродукції України («Артхаус Трафік», «Край кінема»), Польщі (Apple Film Production) та Німеччини (Ma.ja.de).

Нагадаємо:

  • 7 вересня у київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставити з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ. Офіс президента України опублікував список українців, які повернулися на батьківщину.
  • У листопаді 2019 року п’ятьом колишнім політв’язням, які після обміну з Росією повернулися в Україну, Фонд українського бізнесмена Віктора Пінчука придбав квартири в Києві. Йдеться про кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та жителів окупованої Луганщини Артура Панова і Олексія Сизоновича. Через російську окупацію вони не мають можливості повернутися додому.
  • У січні 2020 року сім’я Олега Сенцова переїхала з окупованого Криму до нього в Київ.