З’явився сайт тероборони ЗСУ з відповідями на актуальні питання

Новини

Сили тероборони ЗСУ запустили інформаційний сайт, де бажаючі приєднатися до захисників можуть знайти відповіді на свої питання.

На ресурсі доступна інформація про те, які документи необхідно зібрати, аби вступити до тероборони, що саме доведеться робити, чи потрібно буде купляти власним поштом однострій та спорядження, а також багато інших корисних даних.

Дані розподілені по кожній області України. Сайт також містить нормативно-правові документи, що регулюють діяльність військ територіальної оборони, новини про хід створення та розвиток військ ТрО, актуальні інтерв’ю військового керівництва.

Ресурс доступний за посиланням

Як повідомлялося, в Україні у рамках розгортання системи територіальної оборони (ТрО) буде створено понад 150 батальйонів, за кожним бійцем якого буде закріплено зброю. Вже визначено 86% місць дислокації підрозділів ТрО по всій країні.

Детальніше про президентський законопроект «Про основи національної опору», який покликаний врегулювати назріле і перезріло питання територіальної оборони України, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Від тероборони до національного опору».

Нагадаємо:

  • 29 червня 2021 року Верховна Рада на позачерговому засіданні прийняла за основу президентські законопроєкти про основи національного спротиву (№5557) та збільшення чисельності Збройних сил України (№5558).
  • 16 липня 2021 року Верховна Рада прийняла закон про правові та організаційні засади національного опору. Документ визначає поняття національного опору, опору, територіальної оборони та їх завдання. Також Рада прийняла закон, який збільшує чисельність ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців у зв’язку з прийняттям закону «Про основи національної опору», доводячи загальну кількість ЗСУ до 261 тис. осіб.
  • З 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву». Сили територіальної оборони діятимуть за територіально-зональним принципом, поза районами, де відбуваються бойові дії. При цьому, за рішенням президента, їх можна залучати до виконання завдань за межами ТО.