В Ощадбанку пояснили, скільки зберігатимуть перевипущені картки ВПО, якщо їх не забрати до 1 квітня

Новини
Ощадбанк
Фото: oschadbank.ua

Ощадбанк припинить дію прострочених карток внутрішньо переміщених осіб (ВПО) 31 березня, а нові картки зберігатимуться, доки власники особисто не заберуть їх з відділень банку для чого необхідно буде пройти ідентифікацію або верифікацію. Після цього клієнти знову зможуть знімати кошти, які зберігатимуться на їхніх рахунках.

Про це начальниця Донецького обласного управління Ощадбанку Світлана Івенко повідомила сайту «Новости Донбасса».

«Клієнт після 31 березня 2022 року не матиме змоги зняти кошти з картки або обслуговуватися цією карткою, але кошти на рахунку будуть перебувати. Вони чекатимуть своїх клієнтів, доки вони не звернуться особисто або відповідно до вимог чинного законодавства у відділення Ощадбанку і не отримають ці гроші, не пройдуть ідентифікацію чи верифікацію або не виявлять бажання закрити цей рахунок», – сказала Івенко.

Вона нагадала, що картки, термін дії яких закінчився в період карантину або закінчиться до березня 2022 року, своєчасно перевипускаються та доставляються до відділень Ощадбанку, про що клієнтам надсилаються СМС-повідомлення, із зазначенням дати та часу, коли потрібно звернутися до відділення Ощадбанку.

«І ці картки зберігатимуться в обслуговуючому відділенні банку без обмежень у часі до звернень клієнтів. Тобто поки клієнт не звернеться, картка перебуватиме у відділенні Ощадбанку», – уточнила начальниця Донецького облуправління Ощадбанку.

«Але я закликаю всіх внутрішньо переміщених осіб не відкладати це, а якомога швидше звернутися, тобто до 31 березня, для того, щоб після зазначеної дати у них була можливість розраховуватися новими картами», – додала Івенко.

Як повідомлялося, 15 грудня 2021 року Ощадбанк дозволив використання до 1 квітня 2022 року платіжних карток ВПО, які обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок» та термін дії яких спливає під час карантину. Починаючи з 1 квітня 2022 року Ощадбанк заблокує дію прострочених карток переселенців.

Понад 33 тисячі нових банківських карток очікують переселенців та жителів ОРДЛО зі статусом ВПО у відділеннях Ощадбанку. Їх потрібно встигнути забрати до 1 квітня, оскільки старі картrи будуть заблоковані і отримати по ним соціальні виплати та пенсії буде неможливо.

Нагадаємо:

  • В Ощадбанку пояснили, що скасування автоматичного продовження дії карток для переселенців та мешканців ОРДЛО не означає, що люди втратять свої гроші. Кошти залишаються на рахунку у клієнта і чекатимуть на нього. Якщо клієнт звернеться після 1 січня 2022 року, він отримає нову картку замість простроченої та отримає всі кошти, які є на його рахунку.
  • Мешканці ОРДЛО, які за станом здоров’я або через обмеження роботи КПВВ на лінії розмежування не мають змоги особисто приїхати у відділення Ощадбанку щоб отримати нову банківську картку замість простроченої, можуть доручити її отримати та зняти з рахунку пенсію іншій особі, оформивши на неї відповідну довіреність, завірену нотаріусом. При цьому банк також приймає довіреності, які завірені нотаріусами іншої країни, зокрема і Росії, бо це перебачено законодавством України.
  • Ощадбанк нагадує, що переселенцям та мешканцям ОРДЛО необхідно вже зараз спланувати свій візит до відділення банку, де лежить їхня пенсійна справа, щоб встигнути отримати нову платіжну картку до 1 квітня. Вони вже випущені і прийти за ними можна у зручний час, зареєструвавшись в електронній черзі на сайті Ощадбанку. Після 1 квітня отримати свої соціальні виплати за картками, термін дії яких минув, буде неможливо.